Back to Question Center
0

Semalt Nerangake Cara Blokir Sawetara Negara Saka Ngakses Situs Panjenengan

1 answers:

Yen sampeyan duwe situs web utawa blog, sampeyan kudu ngerti babagan kasunyatan sing bisa diakses dening kabeh negara kanthi standar. Various situs ora ana hubungane karo wong ing negara liya, supaya kita ora bisa nyana lalu lintas lan kunjungan sing signifikan. Contone, yen sampeyan duwe toko lokal lan pasar sampeyan wong ing negara sampeyan, sampeyan ora perlu ngidini negara liya mbuwang bandwidth saka server.

Ana macem-macem alasan ngambang akses menyang negara-negara tartamtu. Alasan paling apik yaiku situs sampeyan mung bakal ditrapake kanggo wong lokal lan ora ana hubungane karo wong njaba, supaya sampeyan bisa mungkasi Google, Bing, lan Yahoo saka ngindeks situs sampeyan kanggo negara kasebut - computer technical support faq. Ing kene, Ross Barber, Manager Semalt Customer Sukses, wis ngrembug cara paling umum kanggo mblokir negara:

1. File .htaccess

Yen sampeyan dadi webmaster, sampeyan bakal ngerti manawa file .htaccess pangowahan bisa entuk manfaat ing situs sampeyan kanthi akeh cara. Peretas lan spammer migunakaken proxies lan farm bot kanggo nindakake tugas. Nanging, webmaster bisa mblokir alamat IP sing curiga supaya peretas ora bisa nindakake online sing nakal. Berkas .htaccess sampeyan bakal tuwuh nganti ewu baris teks yen sampeyan mblokir negara sing ora dikepengini. Iki, sampeyan mung kudu nyelehake kode spesifik ing file .htaccess, lan kode kasebut yaiku:

Pesanan Deny, Allow

Nolak saka 1.1.1.1

Nolak saka 2.2.2.2

Nyangkal saka 3.3.3.3

2. Gunakake perusahaan hosting nganggo layanan pemblokiran

Sampeyan bisa nggunakake layanan hosting sing nawakake layanan pamblokiran negara. GoDaddy minangka perusahaan hosting sing nawakake layanan iki kanthi cukup saben wulan.

3. Bare Metal

A metal watu, uga disebut VPS, iku mesin sing bisa digunakake kanggo mblokir negara sing ora dikarepake. Saka firewall piranti lunak kanggo layanan hosting lan panel kontrol, logam teles ndadekke kabeh kanggo tangan. Telung pilihan logam gundhul sing bisa dituju yaiku Droplet DigitalOcean, Rackspace, lan InMotionHosting. Google jeneng lan mriksa rincian.

4. Gunakake blocker IP cPanel

Perusahaan hosting sampeyan nggunakake bisa mbantu sampeyan mblokir alamat IP liwat panel kontrol. Sampeyan bisa ngubungi langsung lan nyuwun supaya nginstal pemblokir IP ing cPanel supaya sampeyan bisa mblokir IPs negara sampeyan ora pengin nampa lalu lintas saka.

5. Geoblocking utawa Geo Restriction

Geo Restriction ngijini kita milih negara kita arep kanggo matesi akses menyang. Miturut konfigurasi whitelist utawa blacklist saka negara kasebut, sampeyan bisa ngontrol isi web kanthi gampang liwat Amazon CloudFront. Akamai minangka pilihan liyane. Yen sampeyan duwe CDN ngirimake isi web, sampeyan kudu kuwatir babagan panggunaan bandwidth sampeyan sing ora ana guna. Priksa manawa layanan Geoblocking lan entuk apa-apa sing wis rampung.

6. Apache Modules

Yen sampeyan nduwe modul Apache, sampeyan ora perlu ngisi file .htaccess kanthi sakliyane garis IP. MaxMind menehi basis data gratis sing bisa digunakake kanggo mblokir IPs sing ora dikarepake utawa curiga. GeoLite2 sawijining pilihan paling apik kanggo mbukak lan bebas biaya.

November 29, 2017