Back to Question Center
0

Semalt: Kategori Penafian Layanan (DoS)

1 answers:

serangan DoS minangka upaya angkoro kanggo nggawe server utawa sumber daya jaringan ora bisa digunakake sacara sementara utawa permanen. Peretas entuk tugas iki kanthi nindakake macem-macem layanan. Akibaté, sampeyan bisa nyetop utawa ngganggu akun kanggo umur. Serangan Denial of Service biasane nglibatno macem-macem mesin kompromi sing digunakake kanggo target komputer anyar lan piranti seluler - sf web consulting company. Mesin kasebut nyebabake macem-macem kerentanan lan mbanjiri sumber daya target kanthi panjaluk sing terus, pitakon, lan pesen sing ora dikarepake. Serangan DoS bisa ndadekake alat sampeyan akeh lan asring dieksekusi minangka botnet.

Andrew Dyhan, Semalt Customer Success Manager, nyatakake serangan DoS dibagi dadi rong kategori:

1. Serangan lapisan aplikasi DoS

Serangan jinis DoS iki kalebu banjir HTTP, serangan nir-zay utawa serangan alon (Slowloris utawa RUDY). Serangan DOS iki nyebabake masalah kanggo akeh sistem operasi, protokol komunikasi, lan aplikasi web. Padha koyone ora sopan lan sah, lan panjaluk katon sing dipercaya, nanging gedhene sing diukur ing wangun panjalukan..Serangan iki duweni tujuan kanggo ngluwihi aplikasi sing diangkut kanthi akeh panyuwunan, nyebabake memori dhuwur lan panggunaan CPU. Sampeyan bakal nyerah utawa nabrak aplikasi komputer sampeyan.

2. Jaringan lapisan serangan DoS

Lapisan jaringan serangan DoS kasusun saka banjir UDP, banjir SYN, amplifikasi NTP, amplifikasi DNS, amplifikasi SSDP, lan fragmentasi IP. Iki kabeh barrages dhuwur lan diukur ing gigabit per detik. Padha uga diukur sajroning bentuk paket saben detik lan tansah dieksekusi dening komputer zombie utawa botnets.

Kadospundi serangan SOS nyebar?

Kriminal ngupayakake nginfeksi lan ngontrol ratusan nganti ewu, malah jutaan Smartphone lan komputer. Wong-wong pengin tumindak minangka master zombi utawa jaringan botnet lan ngirim Serangan Layanan Distribusi (DDoS), kampanye spam gedhe, lan serangan cyber liyane. Ing sawetara kahanan, kriminal-kriminal kasebut netepake jaringan zombi raksasa lan mesin sing kena infeksi kanggo ngakses jaringan lan piranti anyar, minangka sales langsung utawa ing basis rental. Spammers bisa nyewa lan tuku jaringan kanggo ngoperasikake kampanye spam ukuran gedhe.

DoS botnets lan piranti sing:

Pencipta botnet diarani bot herder utawa botmaster. Dheweke ngontrol bot DoS saka lokasi sing adoh lan ngedol sawetara tugas kanggo wong-wong mau saben dina. Botmasters komunikasi karo server DoS liwat saluran sing didhelikake kayata protokol resik, situs web HTTP lan jaringan IRC. Dheweke uga bisa nggunakake situs media sosial kaya Twitter, Facebook, lan LinkedIn kanggo ngubungi liyane.

Server botnet kanthi gampang bisa ngomunikasikake utawa nggabungake karo jaringan DoS lan server botnet liyane, nggawe jaringan P2P efektif sing dikontrol dening ahli bot tunggal utawa pirang-pirang. Iku tegese sapa ora bisa menehi instruksi menyang jaringan DoS minangka serangan duwe akeh asal-usul lan mung peretas ngerti babagan asal. Bot-bot DoS tetep didhelikake mburi layanan ambigu lan ndalang nyedhiyakake pelanggan nganggo toolkit dhuwur-profil, sing bener apik kanggo apa-apa.

November 29, 2017