Back to Question Center
0

Semalt Expert: IoT Lan Reaper Botnets And Risks Associated With Them

1 answers:

Boten botani reaper digunakake kanggo nggawa mudhun lan target sawetara layanan online, kayata DDOS (Distributed Denial of Services). Padha uga ngirim akeh kampanye spam. Amarga kedhaftar ora entuk gagasan yen botnets ngasilake nginfèksi komputer, gampang kanggo spammer kanggo nyolong data pribadi sing banjur digunakake kanggo scam panggrangan identitas.

Nik Chaykovskiy, Semalt Customer Success Manager, nerangake yèn perkara sing paling awon yakuwi nggawé kriminal ing cybercriminal lan ngedol marang para penawar online. Banjur digunakake botnet kanggo sawetara cybercrimes ing saindenging jagad - what do solar cells do. Botnet IOT minangka koleksi perangkat sing kompromi, kalebu router, DVR, kamera, perangkat sing bisa dianggo lan teknologi sing ditempelake. Punika utamané kena virus lan ngidini panyerang ngontrol lan nindakake tugas sing beda-beda, uga offline lan online. Kabeh piranti IOT duwe pilihan keamanan lan karakteristik sing prasaja kayata kaya kredensial sing bisa diduga, log pangaturan admin, lan sambungan port kanggo akses jarak jauh. Peretas utamane kompromi piranti kasebut liwat logika pasukan logat lan nyuntik malware sing beda liwat port sing mbukak utawa layanan sing rawan.

Cara nggoleki yen PC yaiku bagean saka IoT utawa botnets reaper

Iku gampang kanggo nemokake yen komputer iku minangka bagean saka botnet lan sampeyan uga bisa ngira-ngira sawijining impact ing kinerja piranti sampeyan. Nalika komputer dadi bagean botnet, pangguna alon lan ora tumindak minangka instruksi. Menapa malih, situs web ora muat kanthi bener, lan sistem operasi sampeyan kelimpahan kanthi kathah pitakon.

Apa botnets iki bisa digunakake?

Botnet lan rehearsing diwajibake kanggo nindakake tugas tartamtu. Iku utamané tanggung jawab kanggo nyolong informasi pribadhi kayata rincian kertu kredit lan bisa uga ora katon ing pangguna amarga prilaku sing tenang. Peretas sing dikenal minangka botmasters utamane nggunakake botnet iki. Server printah lan kontrol dimaksudkan kanggo ngowahi botnet.

Risiko ing ngisor iki digandhengake karo botnet.

1. Padha ngaku dadi sah lan njaluk sampeyan melu aktivitas curiga:

Risiko sing digandhengake karo botnet iku padha karo risiko program angkoro lan aktivitas curiga ing internet. Contone, botnet digawé kanggo nyolong informasi pribadhi lan ngakses rincian kartu kredit. Padha uga entuk akses menyang situs web intelektual, blueprints, lan tembung sandhi lan kadhangkala bisa ngetrapake sampeyan menyang pranala menyang situs web affiliate. Sampeyan kudu mangerteni yen manawa komputer sampeyan kena infeksi, ora bakal tumindak minangka syarat sampeyan nanging bakal nglakoni tugas sing ditugasake dening hacker.

2. Ora ana garis antarane komputer lan piranti seluler pribadhi lan perusahaan:

Baris ing antarane perusahaan lan komputer pribadhi kabur. Kita kabeh bisa dadi korban botnet malware, lan cara mung kanggo nyingkirake wong-wong mau yaiku nginstall program anti-malware. Ngenali lan mungkasi malware botnet iku kabeh sing perlu kanggo njamin keamanan online. Saka perspektif teknologi, botnet bisa mandheg karo program anti-malware utawa antivirus. Kita bisa mungkasi infèksi ing lalu lintas jaringan lan bisa nyisihaken mau kanthi cepet.

November 29, 2017