Back to Question Center
0

Semalt: Apa Bot Spam Lan Cara Blokir Iku

1 answers:

Yen sampeyan mlebu ing akun Google Analytics lan nonton spek mendadak ing sesi, kemungkinan sing kasebut lan spam ngubungake wis nyerang situs web sampeyan. Delengen, sampeyan bisa uga aran yen sampeyan bakal nggawe sampeyan dodolan lan ndadékaké, nanging looking luwih ing sumber saka sesi bakal menehi sampeyan idea saka ngendi lalu lintas teka saka. Spambots utamane sing tanggung jawab kanggo lalu lintas situs web sing canggih - tommy meiler cymbals. Ing taun-taun pungkasan, webmaster liyane lan liyane wis ngeluh yen referrer spam bot nyusup situs-situs lan katon kaya wong-wong sing nyata wis ngunjungi situs web sampeyan. SEO topi ireng lan bot spam negatif bisa mirsani data Google Analytics ing nomer gedhe. Menapa malih, bot-bot kasebut katon nalika kedhah nyukakaken situs sampeyan kanthi kaping kathah nanging tingkat pentas punika 100%. Sampeyan diwenehake ora ana data positif, lan peringkat situs sampeyan wiwit ngurangi dina.

Apa Bot Spam?

Frank Abagnale, Semalt Customer Success Manager, nerangake yen bot iku program otomatis sing duwe kemampuan nglakokne aksi tanpa input manual. Bot sing tanggung jawab kanggo nglakokake sawetara tugas sing bisa ditindakake kanthi nyata sajrone jam, dina utawa minggu. Bot perlu mung sawetara detik kanggo ngrampungake pirang-pirang tugas ing wektu lan digawe kanggo ngunjungi situs kanthi ora wajar.

Bentenipun Bot Botol lan Sah

Bots sing sah utawa asli kalebu mesin telusur kayata Bing, Yahoo, lan Google. Bisa indeks situs web sampeyan lan nuduhake kabeh kaca ing asil panelusuran . Bot iki ora ngrusak situs sampeyan kanthi cara apa waé, nalika bot-bot ora sah temenan kanggo ngrusak situs web sampeyan..Iku katon kaya ngunjungi situs sampeyan lan bisa nggawe sampeyan akeh views, nanging ora situs-loropaken lan disebut bot negatif. Bot-bot referensi spam sing paling umum lan misuwur yaiku event-tracking.com, free-share-buttons.com, social-buttons.com, darodar.com, lan get-free-traffic-now.com.

Ana sawetara variasi ing situs web kasebut, lan URL-e kasebut katon ing akun Google Analytics kanthi otomatis. Yen sampeyan tindakake URL kanggo ngerti liyane babagan perusahaan lan paket iklan, kemungkinan sing bakal ngrusak situs web sampeyan. Umpamane, yen sampeyan ndeleng spam ngubungake (ndeleng-website-here.com) ing akun Google Analytics, sampeyan kudu ngilangi kasebut sanalika bisa.

Carane kanggo mblokir spam bot ing akun Google Analytics Panjenengan?

Meh kabeh situs ngubungake spam minangka pelanggar gedhe lan kudu disisihake sanalika bisa. Yen sampeyan nemokake spam ngubungake anyar ing akun Google Analytics, sampeyan kudu nyaring, nanging masalah iki yaiku yen bot-bot sing ora becik bakal tetep ngunjungi situs web sampeyan maneh lan maneh. Iku tegese bakal njupuk sumber daya server lan bakal nggawa kacepetan loading situs sampeyan. Nanging, sampeyan bisa nggunakake file .htaccess kanggo mblokir kabeh situs spam. Iku worth ngucapake yen file .htaccess iku cara kuat kanggo mblokir situs kabeh curiga. Langkah pisanan yaiku masang kode khusus ing file .htaccess sampeyan. Yen berkas iki ora dienggo kanthi bener, sampeyan kudu ngunggah file .htaccess anyar menyang root domain.

Cara liya sing cepet lan gampang kanggo ndandani sp bot spam yaiku nggawe filter maju ing akun Google Analytics. Log menyang akun sampeyan lan klik tab Admin. Saka iki, sampeyan kudu pindhah menyang pilihan Create New View, lan ing bagean jeneng tampilan nglaporake, sampeyan bakal weruh tombol Spam Free. Kene sampeyan kudu klik ing pilihan Filter Anyar lan aja lali jeneng panyaring.

November 29, 2017