Back to Question Center
0

Semalat: Jinis-jinis Trojans Lan Impacte

1 answers:

Frank Abagnale, manajer Customer Success Semalt ngandika, Trojan digawe kanggo nyolong informasi bank saka pangguna online. Bot iki nyebar liwat email, keyloggers lan iklan pop-up. Iku nggunakake mayuta-yuta komputer zombie kanggo ngukum logging keystroke, lan nyerang akun bank sing ditarget lan nyolong data pribadi. Trojans ngumpulake informasi, lan FBI wis ngandhakake yen dheweke ngetokake sawijining cybercriminal sing nggunakake Zeus kanggo njupuk luwih saka $ 20 yuta saka bank-bank Kanada.

Jenis Trojan sing béda-béda:

Trojans bisa digolongake ing kategori beda miturut kinerja lan jinis serangan - modelos de anteojos ray ban precios.

1. Backdoor

Trojan backdoor menehi peretas kesempatan kanggo ngontrol piranti lan kompromi akeh komputer. Kanthi gampang gawe panyedhiya nggawe macem-macem tugas sing paling disenengi, kalebu ngirim, ngluncurake, mbusak lan nampa file, ngunggahake komputer lan nampilake data. Trojan backdoor digunakake kanggo nyatakake grup komputer korban lan mbentuk jaringan zombie utawa botnet.

2. Ngapusi

Manfaat yaiku Trojan sing ngandhut data lan kode sing apik lan njupuk kauntungan saka kerentanan ing komputer utawa piranti seluler.

3. Rootkit

Rootkit didesain kanggo concealing obyek lan aktivitas tartamtu ing mesin sampeyan. Tujuan utama kuwi yaiku nyebarake barang-barang ala ing saindenging jagad lan ngluwihi wektu ing sajrone program sampeyan mbukak kanthi bener.

4. Trojan-Banker

Iki jenis trojan tartamtu sing mbantu hacker nyolong data akun pangguna sing beda-beda. Peretas banjur nggunakake informasi iki kanggo nyolong dhuwit saka bank, kredit lan kartu debit lan e-pembayaran sistem.

5. Trojan-DDoS

Trojan-DDoS tanggung jawab kanggo nindakake kabeh serangan DoS (Service Denial of Service) marang alamat web sing dituju. Iku dikirim sawetara panjalukan kanggo pangguna lan nginfèksi nomer akeh piranti komputer.

6. Trojan-Ransom

Sampeyan kudu tansah ngawasi kinerja lan aktivitas sistem sampeyan supaya ora bisa dilalekake. Kabeh piranti lan piranti lunak sampeyan kudu diupdate, utamane patches keamanan.

7. Trojan Vigilance

Pangguna kudu dilatih kanggo nyegah saka aktivitas sing dilebokake ing risiko infeksi bot lan serangan malware.

8. Trojan SMS

SMS Trojan bakal biaya sampeyan dhuwit lan ngirim pesen teks saka nomer seluler menyang nomer premium tarif saben dina.

9. Trojan-Spy

Trojan spy iku program sing diinstal ing sistem sampeyan kanthi otomatis lan trick keywords, njupuk gambar lan entuk dhaptar kabeh aplikasi sing aktif.

Piranti antivirus, anti-Trojan, lan anti-malware Dianjurake

Kaspersky, ESET Nod32, Avast, AVG, BitDefender, Antivir, lan Trend Micro minangka program antivirus paling bisa dipercaya sampeyan bisa nyoba. Program anti-malware kalebu Malwarebytes, Emsisoft, lan Zemana. Sampeyan bisa ngundhuh lan ngekstrak program antivirus utawa anti-malware kasebut kanggo nyingkirake Trojan botnet ing sawetara menit. Kabeh mau nuduhake informasi babagan carane malware Trojan nginfèksi sistem sampeyan lan sampeyan ora bisa lali kanggo mbukak mindai nalika sampeyan nguripake komputer.

November 29, 2017