Back to Question Center
0

Cara Paling Ngenali Botnet Malware Miturut Semalt

1 answers:

Botnet malware nduweni kemampuan kanggo ngliwati jarak lan lokasi geografis sing beda. Iku tegese jaringan zombi lan bot bisa gampang kompromi karo akeh sistem ing donya. Kemampuan iki ndadekake masalah malware botnet dadi masalah multinasional, lan upaya nglawan kasebut kudu dijupuk sanalika bisa. Frank Abagnale, Semalt Customer Success Manager, nerangake menawa malware botnet yaiku jaringan komputer sing kainfèksi. Wong-wong iku kalebu lan dikontrol kanthi spammer, peretas utawa penyerang. Kabeh piranti individu sing dadi bagean saka jaringan kasebut disebut bot - outdoor bar stools near me.

Deteksi malware botnet lan pencegahan:

Deteksi malware botnet ora gampang kaya sing dirancang kanggo operate tanpa menehi katrangan apa-apa bab presensi. Nanging, ana sawetara cara kanggo ndeteksi lan nyegah kanthi gampang.

1. Lalu lintas IRC

Sumber-sumber lalu lintas IRC kalebu botnet lan botmasters sing nggunakake IRC kanggo komunikasi karo saben liyane

2. High-end outgoing traffic SMTP

Lalu lintas paling dhuwur saka SMTP kudu ditangani kanthi cepet.

3. Piranti Anti-Botnet

Alat anti-botnet apik lan mesthine kanggo ngasilake kualitas apik. Jendhela popup sing ora kaduga uga minangka tanda botnet malware.

4. Komputer alon

Komputer alon utawa piranti seluler kanthi CPU dhuwur utawa panggunaan memori iku tandha saka botnet malware

5..Spike ing lalu lintas

Spike ing lalu lintas kalebu Port 6667 sing digunakake kanggo IRC, Port 25 sing digunakake kanggo email spam, lan Port 1080 sing digunakake kanggo proxy server

6. Pesen metu

Pesen metu ora dikirim dening pengguna sing bener. Ing kasunyatan, dheweke dikirim dening bot

7. Isu karo akses internet lan kacepetan

Yen sampeyan nemokake sawetara masalah sing gegandhengan karo akses internet lan kacepetan, kemungkinan sampeyan wis diserang dening piranti botnet malware.

8. Jaringan baselining

Kinerja lan kegiatan jaringan sampeyan kudu teliti kanthi rutin

9. Piranti perangkat lunak

Kabeh program komputer utawa piranti seluler kudu diupdate, utamane patches keamanan lan program anti-malware

10. Kawigatosan

Pangguna kudu nglindhungi piranti kasebut saka bot risiko dhuwur kanthi nginstal perangkat lunak lan program sing cocog

Pembentukan botnet malware online:

Bot kabentuk nalika komputer utawa piranti seluler kasebut kena virus utawa malware. Iki ngijini peretas ngontrol piranti kasebut mbatalake, lan sampeyan ora ngerti apa-apa bab iku. Peretas utawa panyerang sing ngontrol botnet diarani minangka bot bot utawa botmasters. Attackers utawa peretas nggunakake botnet kanggo macem-macem alasan; sing paling akeh nggunakake bot lan virus kanggo cybercrimes. Aplikasi botnet paling umum yaiku serangan denial saka layanan, kampanye spam email, pencurian data, lan adware utawa spyware.

Carane serangan malware botnet miwiti?

Serangan botnet diwiwiti karo rekrutmen bot. Botmasters merekam bot-bot kanggo nyebar cacing, virus, lan malware. Iku uga digunakake kanggo hack lan nginfèksi akèh komputer sing bisa utawa ora bisa ngemot program antivirus. Virus botnet nyambung menyang piranti lan ngontrol server. Saka kono, para panyerang bisa komunikasi lan ngontrol bots, menehi tugas tartamtu. Nalika botnet wis tekan ukuran sing dibutuhake, para penjaga bisa ngeksploitasi botnet kanggo nindakake serangan tartamtu, kayata server sing diundhuh, nyolong informasi pribadhi, klik penipuan lan ngirim email spam.

November 29, 2017