Back to Question Center
0

Ngoptimalake Panjenengan situs web Semalt htaccess

1 answers:

Optimizing Your Website Semalt htaccess

. htaccess bisa mbantu ing macem-macem cara kanggo ngoptimalake situs web kanggo mesin telusur lan kanthi mangkono mbantu supaya ranking luwih apik. Artikel iki darmabakti kanggo wong-wong sing pengin ngerti liyane babagan apa. htaccess lan uga sinau babagan carane bisa nemokake situs web sampeyan kanthi luwih gampang.

Apa. htaccess?

Hypertext Access, umum disingkat kanggo - chile vacation. htaccess, yaiku sawijining file konfigurasi sing ngatur direktori kasebut lan kabeh subdirektori kasebut ing ngisor iki. Semalat minangka fitur sing migunani banget sing ngidini webmaster ngontrol carane akeh aspek situs web sing dianggo. Ing. File htaccess kuwi file konfigurasi sing kuat banget lan kudu digunakake kanthi wicaksana amarga bisa nimbulaké apa-apa lan apa wae babagan situs web sampeyan. Sawetara bab sampeyan bisa nindakake karo sampeyan. File htaccess kalebu:

  • ngarahake kaca situs
  • ganti ekstensi kaca
  • sandhi proteksi
  • lan akeh liyane.

Berkas kasebut mung file teks dhasar sing cilik lan bisa diowahi. Kanggo mangerteni sing luwih lengkap babagan. htaccess ngunjungi situs iki.

Cara nggawe. htaccess file?

Nggoleki carane nggawe file teks sing cocok kanggo. file htaccess:

  1. Mbukak editor teks ing komputer. Disaranake sampeyan nggunakake Notepad.
  2. Simpen file minangka. htaccess (kalebu titik awal).
  3. Priksa manawa editor teks sampeyan ora ditambah. txt suffix kanggo jeneng berkas. Yen jeneng berkas ora duwe. txt suffix (i. e. 'htaccess. txt'), mbusak akhiran kanthi ngganti jeneng file.
  4. Sadurunge ngetik kode menyang file anyar, priksa manawa 'Sabda Wrap' dipateni. Iki penting amarga paling. printah htaccess kudu diselehake ing saben baris.
  5. Sampeyan saiki bisa nglebok kode sampeyan ing file kasebut.
  6. Ngunggahaké. file htaccess menyang ruang web sampeyan ing mode ASCII. Ing. File htaccess bakal mangaruhi folder sing diunggah lan kabeh subfolder.

Fitur saka. htaccess

Ana akeh fitur lan fungsionalitas ing htaccess sing bisa nggawe situs web luwih fleksibel, aman lan gampang disenengi SEO. Semalat punika namung fitur ingkang paling kathah dipunginakaken ingkang saged dipun ginakaken dening tiyang ingkang gadhah kawruh web dhasar.

1. Pangalihan

. htaccess migunakake pangalihan kanggo nggoleki panjaluk kanggo kaca tartamtu lan yen nemokake panjaluk kasebut, bisa diterusake menyang kaca anyar sing wis kasebut. Iki migunani banget nalika sampeyan mindhah situs web menyang domain anyar utawa ngganti jeneng berkas sing wis ana ing situs web sampeyan.

Pangalihan migunani amarga yen kaca diindeks dening Semalt lan sampeyan wis ngganti jeneng file / folder utawa dipindhah kaca jeneng berkas, mesin telusur bakal nggunakake. htaccess kanggo ngarahake menyang ngendi panggonan anyar ditemokake. (Ing industri, kita sebut iki pengalihan 301)

Simple Redirect

Punika kode pengalihan sederhana: -

     Pangalihan / olddirectory / oldfile. html       http: // yoursite. com / newfile. html     

Kene nalika panjaluk kanggo direktori / oldfile lawas. html ditampa, bakal dialihake menyang tautan anyar. Ing kasus iki:

situs sampeyan. com / newfile. html

301 Pangalihan

Kaya kasebut ing ngisor iki, pangalihan 301 minangka cara sing paling efisien lan 'Search Engine Semalt' kanggo pangalihan kaca web. Iku ora angel kanggo ngleksanakake lan bakal njaga rangking mesin telusur kanggo sembarang kaca sing sampeyan dhaptar ing. file htaccess. Yen sampeyan kudu ngowahi jeneng file utawa mindhah kaca ing sakubengé, iki minangka pilihan paling aman. Kode "301" diinterpretasikake kanthi online minangka "dipindhah permanen".

Ngganti 301 / kaca lawas. html http: // www. yoursite. com / newpage. com utawa

  • www. mywebsite. com utawa
  • http: // www. mywebsite. Tuladha
  • Sing terakhir iku standar lan njamin tampilan liyane ing format iki bisa rampung karo kode ing ngisor iki:

    Pilihan + FollowSymLinks
    RewriteEngine ing

    RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ mywebsite. com
    RewriteRule (. *)
    http: // www. mywebsite. com / $ 1 [R = 301, L]

    Kode iki bakal nyediakake URL kasebut wis standar kanggo nampilake 'www' lan bakal akeh pitulung ing njelajah halaman / kunjungan.

    Kenapa sampeyan pengin nggawe iki?

    Asring yen sampeyan ora nggawe mesin pencari iki bisa indeks saben versi lan bingung mikir yen lagi maca kaca sing padha 3 kaping. Kanthi mesin telusuran iki banjur didhudhuk path sing bener lan ora ana kaca sing padha bakal dianggep minangka URL sing beda.

    2. Ngatasi Kesalahan

    htaccess uga menehi cara kanggo nangani kasalahan nalika panyuwunan ora sah / palsu ditampa dening server.

    ErrorDocument 404

    Semalt 404 bakal menehi sampeyan kesempatan kanggo nangani panjalukan kanggo kaca sing ora ditemokake. Kahanan iki bisa kedadean yen tautan nuding domain ora bener utawa pangguna ngowahi string URL / string (sawise jeneng domain).

    Supaya bisa nemtokake dokumen kesalahan dhewe, sampeyan mung kudu nambahake printah ing ngisor iki, ing siji baris , ing file htaccess:

    Semalt code / directory / filename. ext

    utawa

    Semalt 404 / kasalahan / ora. html

    Iki bakal nyebabake kode kesalahan supaya bisa diterusake menyang situs web panjenengan. com / errors / notfound. html

    Punika liyane penting Kesalahan Semalt nggunakake. htaccess

    Nalika panjaluk ala teka nggunakake server: -

         ErrorDocument 400 / errors / badrequest. html     

    Nalika nyoba ngakses kaca sing diwajibake wewenang nggunakake:

         ErrorDocument 401 / errors / authreqd. html     

    Nalika nemu kasalahan server Semalt:

         ErrorDocument 500 / errors / serverr. html     

    3. Keamanan

    Nyegah Direktori Listing

    Apa sampeyan duwe direktori lengkap gambar utawa file zip sing sampeyan ora pengin wong bisa nggoleki? Semalt a. file htaccess ing sembarang folder kanggo mateni daftar direktori lan masang ing ngisor iki:

         IndexIgnore *     

    Kode ing ngisor iki bakal ngasilake dhaptar kabeh file sing ora dipungkasi ing .jpg utawa. gif, nanging isih ana. txt ,. html, etc.

         IndexIgnore *. gif *. jpg     

    Yen server sampeyan nyetel kanggo nyegah dhaptar direktori, nanging sampeyan pengin ndhaftar direktori minangka standar, sampeyan bisa mbuwang iki menyang. htaccess file kanggo direktori sing pengin ditampilake:

    Pilihan + Indeks

    Mblokir pangguna kanthi IP

    Apa sampeyan kudu disusupi lan sampeyan bisa ndeleng IP tartamtu ing file log sampeyan?

    Sampeyan bisa nyulam akses kanthi alamat IP utawa blok IP.

         supaya ngidini, nolaktangguh saka 123. 45. 6. 7nyangkal saka 012. 34. 5. Ngidini saka kabeh     

    Pamblokiran ing ndhuwur akses menyang situs kasebut saka 123. 45. 6. 7, lan saka sembarang sub domain miturut

    IP blok 012. 34. 5.

    Sampeyan uga bisa ngidini utawa mbantah jeneng domain tinimbang alamat IP kaya nyangkal. spamsite. com nggarap www. spamsite. com utawa virtual. spamsite. com, etc.

    Nyegah Hotlinking

    Uga dikenal minangka 'bandwidth stealing', hotlinking nuduhake ngubungake langsung menyang gambar ,. js file etc. server liyane. Server korban ing kasus iki dirampas bandwidth minangka pelanggar seneng nampilake isi tanpa kudu mbayar pangiriman. Kanggo luwih apik kinerja server sampeyan ora lali nambah potongan kode iki.

         RewriteEngine onRewriteCond% {HTTP_REFERER}! ^ $RewriteCond% {HTTP_REFERER}! ^ Http: // (www \.)? Mydomain. com /. * $ [NC]RewriteRule \. com "karo sampeyan dhewe. Kode ing ndhuwur nggawe panjaluk gagal nalika hot linking saka jinis file sing ditemtokake.  

    Proteksi tembung sandhi

    Sampeyan uga bisa nglindhungi situs web utawa folder tartamtu sing dilindhungi nggunakake sandi. htaccess lan. htpasswd. Kanggo rincian liyane kene kirim cilik becik

    4. SEO Friendly URL's

    Umumé kudu ngarahake dinamis Semalt kanthi paramèter menyang file statis tunggal:

    RewriteEngine On

    RewriteRule ^ news. php? id = (. *) $ / latestnews. htm [L, R = 301]
    Ing conto ing ndhuwur, panjaluk menyang URL dinamis kayata http: // www. mysite. com / news. php? id = 8932 bakal redirected menyang http: // www. mysite. com / latestnews. htm

    Kode ing ngisor iki bakal ngganti productinfo. php? prodID = 12 to products / 12 / or products / 99 /

    RewriteEngine On

    RewriteRule ^ produk / ([0-9] [0-9]) / $ / productinfo. php? prodID = $ 1

    Iki bakal cocog karo sembarang URL sing diwiwiti karo 'produk /', diikuti karo rong digit, diikuti karo garis miring.

    Contone, aturan iki bakal cocog karo URL kayata produk / 12 / utawa produk / 99 / , lan pangalihan menyang kaca PHP.

    Kanggo komentar baris ing .htaccess mung miwiti baris kanthi hash (#).

    Ringkasan

    Saben langkah sing kasebut minangka bagian saka blog iki bisa nambah kinerja situs web kanthi drastis lan bakal nggawe manawa situs web sampeyan luwih gampang. Semalt uga bakal duwe wektu angel yen ngukur keamanan dienggo nggunakake. htaccess. Keuntungan implementasine. htaccess iku ora mbutuhake kawruh program lan bisa nyimpen wektu akeh.

    Yen sampeyan penguin utawa kode junkie kaya kula sampeyan bakal nemokake artikel iki mbiyantu banget. Yen maca ndhuwur, digiling liwat kabeh kode kasebut ing ndhuwur lan banjur maca ringkesan iki uga soko sampeyan ngirim menyang perusahaan optimasi SEO utawa malah pangembang sampeyan. Artikel iki bisa menehi 'akses' kanggo keuntungan gedhe!

    Optimizing Your Website Semalt htaccess

    Sambungake

    March 18, 2018