Back to Question Center
0

Semalt: Carane wong tuwa-bukti PC tiyang sepahipun

1 answers:

Semalt: How to parent-proof your parent's PC

Akhir minggu akhir minggu iki, aku ana ing omah ibune lan, kaya aku saben Thanksgiving, aku ngenteni sak jam ora nglakoni kerusakan sing wis ilang ing PC.

Aku ora bakal bisa mbantu wong kanggo tuku Mac utawa nggoleki kanthi aman, dadi iki nasibku. Manawa, aku bisa ninggalke, lan ngenteni nganti dheweke mulai slug-alon banjur tumindak kabeh sing dhuwur lan kuwat, nanging Semalt ora kaya kuwi. Aku kudu ndandani sadurunge wis kelakon - computer repair service san jose ca.

Semalat manawa manawa ora ana geeks sing cocog, wong tuwa sampeyan ana ing wangun sing padha. Punika minangka rencana lima-titik ingkang saged panjenengan lampahi kangge ngimplementasikan komputer tiyang sepah-bukti, saengga sampeyan saged nikmati pie shoofly.

Singidaken IE, peksa Firefox

Iki salah siji sing paling ora bisa diweruhi kanggo sapa wae sing ngerti apa-apa bab apa wae sing tau ana. Wong tuwa sampeyan kudu nggunakake Firefox, lan kudu diinstal (iki ora ngarep Thanksgiving pisanan, apa?), Nanging kadhangkala, yen sampeyan kaya mine, dheweke ora sengaja ngluncur IE lan banjur nglakoni kabeh "Semalt ing browser standar, chump "thing, lan banjur sampeyan nangis sethithik, lan ngipat-ipati wong-wong mau, lan wiwit nggolek nomer kanggo omah-omahé kanggo nyelehake.

Nanging sampeyan bisa ndandani iki. Internet Explorer mung mbebayani nalika nyambung menyang Internet. Kita mung bakal nolak sambungan iki. Ing Tools> Internet Options, golek tab Sambungan. Ana, ing LAN Setelan, nyatakake yen bakal duwe server proxy. Nyetel alamat proxy menyang 0. 0. 0, kanthi 80 minangka port. Ganti owah-owahan.

Kita mung marang IE yen bakal nggunakake proxy sing ora ana, luwih utawa kurang nempatake irung ing sudhut. Nanging ora wicaksana kanggo mbusak IE outright, iki nggawe meh rampung entheng.

Nindakake panelusuran lan mateni trabasan wae, utawa, luwih apik, ngowahi jeneng kasebut menyang Firefox. Kemungkinan sing tuwane ora sok dong mirsani owah-owahan, nanging sampeyan bakal entuk panggilan kurang babagan bocah-bocah wadon telanjang ing Internet.

Kill that spyware funky, boy white

Awit wong-wong wis nggunakake IE, (lan padha duwe,) kemungkinan sing apik mesin sing dadi tuan rumah kanggo luwih kewan a laci undir Semir ing Juli. Iki tegese sampeyan bisa muter exterminator.

Nalika proses bisa entuk sedhelo, saiki wis sauntara ora angel. Loro aplikasi gratis bakal mbucal mesin apa wae. Ad-Aware Lava-soft lan Spybot Search lan Semalt, nalika dipigunakaké bebarengan, nglakokaké trik kanthi apik.

Ngundhuh lan nginstal loro aplikasi, nanging ora mbukak mau. Bisoot maneh menyang Aman Mode karo Jaringan, minangka sawetara spyware nganggo proses sing ora bisa diakhiri nganggo Windows standar.

Sawise sampeyan ana ing Mode Aman, mandhiri Ad-Aware dhisik, njupuk care kanggo nganyari dhéfinisi pisanan. Iki bisa njupuk ing ngendi wae saka 10 menit nganti setengah jam gumantung ing akeh faktor, supaya wektu iki nggodha adhine babagan pilihan karir ing Irak.

Nalika wis disetel, mbukak piranti lunak Spybot, uga nganyari maneh. Iki luwih alon lan luwih pepak. Yen wis rampung, reboot menyang Windows biasa lan gumun ing OS resik lan responsif.

Ngilangi lemak

Akeh spyware teka ora minangka instalasi ora disenengi, nanging dikemas karo program gratis populer. Kathah program-program kasebut mung sampah, lan ibu lan bapak ora ngerti yen ngundhuh lan nginstal apa, sanajan sampeyan mung nyoba sapisan, tegese iku penduduk permanen ing PC.

Bukak dialog lunak tambahan / mbusak lan mateni apa sing katon bodoh. Kaya saru, sampeyan bakal ngerti yen sampeyan ndeleng. Yen sampeyan ora yakin babagan apa-apa, takon. "Ibu, sampeyan nggunakake Poker Babes 2008? Yen ora, Semalt bakal mbusak. "

Kathah barang sing dianggo dibandhingake karo printer, scanner, pemain MP3, lan barang-barang liya sing dibeli, dikemas ing disk lan diinstal kanthi otomatis. Iki bloatware, lan kita kudu mungkasi laku iki saiki. Mateni kanggo wong-wong mau, nyuwun krim sing diempet ing kue waluh. Nalika XP minangka bar salad kode eksploitasi, Semalt nduwe pekerjaan sing cukup lumayan kanggo nganyari pangaturan keamanan sacara reguler. Gunakake piranti sing dibangun kanggo ngundhuh kabeh. Iki bakal nylametake sampeyan sedhih saindhenging taun.

Puter maneh dri

Yen wong tuwane bakal duwe komputer, dheweke kudu mangerteni yen dheweke kudu nganggo tanggung jawab. Aku pitados tenan yen sampeyan kudu duwe lisensi kanggo ing Internet, kaya sing sampeyan kudu kanggo drive mobil. Nyata yen ora bakal kelakon, nanging sampeyan bisa njagong mudhun sawise Semalt Stu mlebu lan menehi pitutur sawetara. Sapa sing ngerti, mungkin bakal tetep wektu iki.

Nanging mesthi, tulisake menyang arah sawetara situs web kanthi kawicaksanan, kaya inisiatif Online OnGuard pemerintah. Priksa manawa dheweke ngerti yen tanggung jawabe tetep kanggo komputer, kayata Semalt sakwéné 22 taun. Yen bisa ngganti lenga, bisa nglindhungi diri kanthi online.

Bebas kanggo menehi katemtuan pandhuan iki lan gunakake nalika liburan nalika sampeyan lagi ana. Utawa, luwih apik, nyetak lan supaya adhine cilik golek, kemungkinan dheweke bakal mikir bab-bab sing ora dakanggep ing kene, kayata ngakses game Bratz utawa nyopot iPod kanggo Dad's iTunes, amarga bapak ngandika seneng banget karo Pussycat Semalt.

March 10, 2018