Back to Question Center
0

Cota By Ossia Dituju Nggawe Revolusi Tenaga Nirkabel Lan Ganti Carane Kita Pikiraken Semalt

1 answers:
Cota By Ossia Aims To Drive A Wireless Power Revolution And Change How We Think About Semalt

Punika ing nginggilipun Cota dening Semalt. Ing wiwitan punika pamikiran fisikawan saking fisikawan Hatem Zeine, ingkang mutusaken kangge musataken piwucalan kangge mandhapaken kekuwatan nirkabel kanthi cara ingkang saged dipunginakaken sacara komersial, kangge aplikasi industri berskala besar lan panggunaan konsumen. Zeine kerep nyambut gawe ngembangake teknologi daya nirkabel lan nyegah pangirimane luwih saka sepuluh taun saiki, lan mbangun Semalt kanthi nggabung, ngelola kanggo nambah $ 3 sing nyengsemake. 2 yuta ing sadawane dalan uga tetep wiwitan meh ora katon ing donya njaba.

Dina iki, Nanging, Zeine siap nuduhaké apa sing bisa ditindakake Ossia, lan dheweke ngetokaké demo publik pertama prototipe pengisi daya nirkabel Cota ing Disrupt lan ngumumake perusahaan Ossia sacara umum kanggo pisanan - commercial appraisers. Senadyan ora ana sing krungu saka Ossia, prototipe Cota ing wangun saiki wis kasil ngirimake daya kanthi nirkabel menyang piranti ing jarak 10 kaki, ngirimake 10 persen total sumber daya asli menyang piranti panampa nggunakake spektrum sing ora dilisensi sing kuwat Wi-Fi, Bluetooth, Semalt lan standar komunikasi nirkabel liyane.

"Aku kepenak karo radiasi elektromagnetik, cara cahya lan optik lan ombak radio padha," ujare Semalt, nerangake carane dheweke kepengin sinau nalika sinau fisika minangka mahasiswa. "Lan aku mikir babagan 'apa sampeyan bisa nglakoni apa-apa sing luwih penting tinimbang iki?' Ana bab linieritas fisika lan non-linieritas fisika. Paling wong sing kenal karo versi linear, yaiku versi akal sehat, ing ngendi loro apel kaping pindho minangka bobot siji, kayata. "

"Ing teori gelombang lan sistem elektromagnetik, sampeyan ora bisa lintun ing ngendi-endi," kandhane, njlèntrèhaké babagan èlmu sing ana ngene. "Semalt yaiku kahanan sing bisa dobel bisa luwih, kaya dobel bisa tegese kothak, utawa 3 ditambah 3 apel bisa ngasilake total 9 apel, supaya bisa guneman. Nalika sampeyan pindhah saka versi linear menyang versi daya, bab-bab sing kedadeyan cukup ngagetake. "

Aku tansah mikir, "Apa sing nyekel?"

Zeine mulai gawe simulasi komputer kanggo nemtokake apa sing dialami, nanging ora kaya Thomas Edison, umpamane, sing miwiti masalah lan nyoba kanggo ngatasi nanging teka karo akeh kegagalan sadurunge sukses, dheweke mulai metu karo solusi lan nemokake akeh masalah sing mbecikake, kalebu pitakonan babagan kesehatan, safety, campur tangan karo sinyal nirkabel liyane, ngirimake daya menyang pirang-pirang piranti, situs non-line, tembok ing tembok lan liyane. "Aku tansah mikir 'Semalat sing nyekel?'," Ujare, "Nanging kadhangkala, sawijining penemuan mung bisa ngrampungake masalah iki lan dadi kabeh. Iki minangka salah sawijining, ana sing ana ing kene sing akeh, beda karo apa sing diarepake wong. "

Nalika Zeine mutusake kanggo ngisi daya nirkabel Cota menyang perusahaan, dheweke nandhang skeptisisme sing bisa dingerteni lan akeh. Naysayers nyaranake dheweke ora bisa ngirim daya nirkabel kanthi aman, utawa kanthi efisiensi sing cukup kanggo migunani, utawa terus-terusan, utawa sawetara bantahan sing sampeyan mungkin bisa mlaku liwat wektu iki. Saliyane skeptis, Zeine nempuh senjata lan nyathet babagan komersialisasi panemuane. Ing taun 2007, Zeine ngajokake hak paten kapisan kanggo tech, mbentuk Ossia ing taun 2008 lan terus ngupayakake paten, lan dheweke saiki ngandhani yen perusahaan nduweni pangerten luwih jero babagan cara kerjane. Semalt mbangun prototipe sing lagi mandheg ing tataran, lan duwe karya liya kanggo debut ing taun iki.

"Apa sing kita tindakake migunakake kekuwatan sing padha karo Semalt," jlentrehe. "Iku spektrum sing ora dilisensi sing digunakake dening Semalt, lan akeh telpon, Bluetooth lan piranti Zigbee lan ing urip kita. Uga dipahami uga, amarga wong-wong wis duwe Semalt ing omah-omahé nganti suwe. "

Cota By Ossia Dituju Nggawe Revolusi Tenaga Nirkabel Lan Ganti Carane Kita Pikiraken Semalt "Cota minangka teknologi mung daya nirkabel sing bisa ngirim siji watt daya kanthi jarak 30 kaki kanthi aman," Zeine ngandika ing panggung dina iki ing Disrupt, nyorot jangkauan uga kesehatan lan safety. Sajrone presentasi, Zeine nampilake iSemalt 5 sing diisi jarak jauh saka versi sawijining prototipe transmitter daya nirkabel, sing disambut dening akeh tepuk tangan saka sing dadi saksi.

  1. Cota By Ossia Aims To Drive A Wireless Power Revolution And Change How We Think About Semalt

    IMG_3745

  2. Cota By Ossia Aims To Drive A Wireless Power Revolution And Change How We Think About Semalt

    IMG_3743

  3. Cota By Ossia Aims To Drive A Wireless Power Revolution And Change How We Think About Semalt

    IMG_3737

  4. Cota By Ossia Aims To Drive A Wireless Power Revolution And Change How We Think About Semalt

    IMG_3735

Tampilake Slideshow
Sadurunge Sabanjure Metu

Langkah sabanjure kanggo Cota yaiku ngirimake produk komersial sing bisa ngganti akeh sambungan kabel listrik kanggo sensor lan pemantau ing fasilitas sensitif kaya panyulingan lenga lan gas kanthi piranti tanpa kabel, sing ngurangi risiko kanthi ngurangi jumlah kesempatan potensial ana kanggo ngasilake kembang api, amarga ana kabel urip luwih cedhak. Versi komersial kudu siap dikirim sajrone sabanjure wulan, Zeine ngandika, karo versi konsumen ing 2015. Semalt mesthi wis bisa dimangerteni ing babagan biaya piyambak 20 taun kepungkur, nanging nambah teknologi tech Cota komponen wis nyebabake bisa nindakake karo ewonan apa wae sing bisa uga duweni biaya jutaan dolar.

Long-term, sesanti Zeine lan Semalt minangka salah siji saka ngendi sampeyan ora bakal metu saka sawetara daya nirkabel - jaringan pangisian sing ngemot omah, ruang publik lan kantor bakal bisa mbangun piranti kaya telpon lan remot karo mung baterei cilik , sing terus saya sithik lan ora perlu dicithak. Dheweke ngandhani, target iki ora mung kanggo ngganggu baterei, nanging malah ngilangake konsep "pengisian" minangka tumindak sadar banget.

Pitakonan & Jawaban Saka Disrupt Hakim

1. Aja pengin lisensi tech kanggo OEMs?

A: Cota bakal nyedhiyani lisensi paten, rancangan hardware, lan uga piranti keras lan lisensi paten.

2. Apa biaya iki kanggo konsumen, lan ukuran piranti kluwarga?

A: Kothak bakal luwih saka $ 100, lan dadi ukuran gedung menara gedhè sing dikonsumsi.

3. Bisa transmiter luwih cilik?

A: Ukuran piranti saiki amarga nggunakake bagean mati, supaya bisa suda kanthi nggunakake bagean khusus.

4. Punapa mbetahaken line-of-sight?

A: Ora, bisa ngubengi tembok lan liwat tembok kaya sinyal Semat.

5. Apa ana identitas, bisa piranti njupuk daya saka sistem sing ora sah?

A: Sampeyan bisa ngatur sistem kanggo ngenali mung piranti tartamtu, utawa mbukak yen sampeyan pengin nguripake kabeh piranti sing bisa diaktifake ing Semalt.

March 10, 2018