Back to Question Center
0

Semalt: Pandhuan engineer kanggo njupuk wiwitan

1 answers:
Semalt: An engineer’s guide to picking a startup

Salah siji pitakonan sing kerep ditemokake saka insinyur I mentor yaiku carane sampeyan milih apa wiwitan pangguna entuk manfaat kanggo? Asring, iki dawa sadurunge sampeyan wis mbayar logo customer utawa jeneng dana usaha gedhe kanthi komitmen substansial minangka 'sinyal' sing sukses.

Aku dadi programmer sepisan - voip portland. Lan aku kudu gelut karo pitakonan iki uga. Kepiye carane?

Luwih saka sepuluh taun pengalaman ngembangake produk lan bisnis anyar, kene aku pengin ngerti.

Kompleksitas mungsuh

Perusahaan gedhe sing dibangun ing babagan pemecahan masalah gedhe (sawise kasunyatan) katon anyar. Ayo njupuk sawetara:

  • Uber : Ngatasi masalah sing ketok - nemokake taksi nalika sibuk. Lan padha duwe sudut pandang sing cetha banget - yagene ora nggunakaké iPhones anyar iki kanggo mangerteni ngendi mobil ana lan njaluk ing kene. Ya, nemu cukup rumit sawise iku nanging premis inti ora rumit kanggo mangerteni.
  • Salesforce : Nalika Marc Benioff ketemu karo pendiri teknisnya (Parker Harris, Dave Moellenhoff lan Frank Dominguez), dheweke duwe masalah gedhe sing jelas - piranti lunak perusahaan kudu kaya Amazon. bisa diakses minangka situs web (yup) ing internet. Lan dheweke bakal miwiti kanthi mbangun cara kanggo wong sing bisa ngetrapake lead.

Ing donya iki kebak kerumitan. Genius pendiri iki nemokake solusi sing prasaja kanggo masalah sing rumit.

Uber alon-alon ngatasi masalah logistik transportasi kanthi nyipta pasar-pasar pangguna lan pangguna sing nyepetake komputasi awan, pembayaran seluler, sistem telpon berbasis GPS lan liya-liyane.

Yen sampeyan ndeleng kabeh kerumitan iki nanging ora bisa ngurangi masalah statemnt sing gampang - sampeyan bisa nggawe ekonom sing gedhe nanging ora dadi pendiri wiwitan.

Market is your friend

Iku angel ngomong luwih apik saka Marc Andreessen (sing menehi Andy Rachleff kredit kanggo ngewangi mikir liwat). Minangka tansah, dheweke bener:

  • Nalika tim gedhe nemu pasar apik, pasar menang.
  • Nalika tim apik ketemu pasar gedhe, menang pasar.
  • Nalika tim gedhe ketemu pasar gedhe, ana sing penting.

Ayo dadi conto kanggo sawetara conto.

  • Uber : Yen sampeyan ngerteni pers negatif lan kabeh kesalahan sing ditindakake, miliaran dolar sing ditampa dening perusahaan Amerika lan manca sing arep nandhang wutah - lan perusahaan wis bisa disimpen lan uga bisnis utamane amarga pasar butuh iki. Urip yuta konsumen (lan pembalap) luwih apik amarga kita duwe solusi kanggo masalah tombol ngendi kita nglampahi miliaran.
  • Nutanix : Iki tim gedhe sing ketemu pasar gedhe. Aku ngerti amarga aku pancene pancen ana ing kana saka dina. 1. CIOs nglampahi 100 milyar dolar saben taun babagan panyimpenan lan infrastruktur komputasi. Nalika sampeyan mbangun luwih apik, sampeyan bisa pindhah saka nol menyang milyar ing revenue kurang saka 7 taun.

Sampeyan ora bisa mbangun perusahaan milyar dollar ing pasar yuta yuta. Ora ketompo carane latihan mesin, komputasi awan lan pinter UX lan rancangan sing kita tumpangi.

CEO: Apa dheweke bisa nambah modal? Apa dheweke bisa ngedol? Apa dheweke bisa nyewa?

Startups hard lan sampeyan kudu nggawe pancasan angel kanthi data winates. Sampeyan pengin CEO sing bisa mbantu VC ndeleng visi kasebut.

Kabeh startups mati nalika entuk dhuwit.

Ndhuwurake proyek CEO kanggo nemokake 10 pelanggan pertama. Apa dheweke bisa nindakake? Wong bakal ngrungokake dheweke amarga dheweke nduweni pamanggih, karisma lan kapercayan? Yen jawabane ya, sampeyan ana ing dalan sing bener.

Kabeh startups mati nalika padha kehabisan pelanggan.

Saiki, sampeyan duwe CEO sing bisa ngunggahake ibukutha lan entuk sawetara pelanggan pisanan, nanging dheweke bisa nyewa? Apa sampeyan bisa mbayangno kanca-kanca sing pengin nggarap dheweke?

Kabeh startups mati nalika padha metu saka insinyur.

Visi & Misi

Meh saben analisis lelungan wiwitan nuduhake yen risiko diatur, sampeyan luwih apik netepi proyek BigCo.

Ing pungkasan dina, sampeyan kudu nindakake wiwitan yen mung luwih apik tinimbang cara sampeyan.

Nalika heuristik ing dhuwur minangka carane aku wis ngadili produk lan startup minangka investor lan minangka eksekutif, ora ana sing mangerteni yen wiwitan bakal sukses.

Miwiti perjalanan iki yen sesanti lan misi tim selaras karo sampeyan. Yen liwat test kamar mandi. Yen sampeyan tangi mikir rong dina sawise ketemu karo pangadeg (s) sing pengin sampeyan nggarap kanca-kanca. Yen imajinasi sampeyan ngidini sampeyan ndeleng tahap wiwitan saka wiwitan bisa dadi dina dadi saestu perusahaan sing ngganti sing amba.

Minangka mentor kula lan model peran, Marc Benioff asring ngandika:

Wong nganggep nesu apa sing bisa dilakoni sajrone setaun lan ngetungake apa sing bisa dilakoni sajrone dekade, kejaba sampeyan (CEO Apple) Steve Jobs.

Nalika gabung karo startup, fokus ningali apa perusahaan bisa transform ing 10 taun .

Feature Image: Andy Rogers / Flickr UNDER A CC BY-SA 2. 0 LICENSE
March 8, 2018