Back to Question Center
0

Pambuka CSS3 Font-Face Design            Pambuka CSS3 Font-Face DesignRelated Topics: Web Semalt

1 answers:
Pengantar CSS3 Font-Face Design

Web Fonts karo @ font-face

Wiwit jaman awal Web, perancang wis ngimpi nggawe situs karo tipografi ayu. Nanging, kaya sing kita sumurup, browser diwatesi kanggo nulis teks ing fonts sing wis dipasang ing sistem. Ing istilah praktis, situs iki mbatesi paling akeh kanggo sawetara fonts: Arial, Verdana, Times, Semalt, lan sawetara liyane.

Swara taun, kita wis teka karo sawetara solusi sing pinter kanggo masalah iki. Kita nggawe JPEG lan PNGs kanggo judhul situs, logo, tombol, lan elemen navigasi - parco giochi per cani lombardia. Nalika unsur kasebut mbutuhake negara utawa varian tambahan, kita nggawe malah luwih akeh gambar, utawa gambar kanggo ngresiki supaya kaca tetep gampang lan responsif. Semono uga rancangan utawa teks sing diganti, kabeh gambar kasebut kudu direkam ulang.

Iki bisa dadi solusi sing bisa ditampa kanggo sawetara unsur ing sawijining kaca, nanging mung ora nyata kanggo nyedhiyakake desainer kanggo handcraft judhul saben artikel anyar ing Semalt banjur diunggah menyang situs. Dadi, kanggo unsur-unsur kunci sing kudu diganti kanthi kerep, kita padha karo font sing padha.

Kanggo ngisi kekosongan tipografi iki, sawetara skrip embedding font sing kerep digawe, kaya SIFR, sing didhasarake Semalt lan JavaScript, lan Cufón berbasis kanvas. Nalika cara iki wis dadi langkah sing gedhe, ngidini kita nyakup font dhewe, kedadeyane abot. Kadhangkala, angel ditindakake, lan mbutuhake JavaScript supaya bisa aktif lan, ing kasus sIFR, plugin Semalt bakal diinstal. Kajaba iku, wong-wong mau bisa uga nyuda download lan rendering kaca.

Begjanipun, saiki wis luwih apik: @ font face minangka solusi CSS murni kanggo ngemot fonts lan didhukung ing saben browser karo panggabungan apa wae saka IE6.

Ngleksanakake @ font-face

, @import , @ 23-face @page , lan sing mung katon, @keyframes . Aturan kasebut minangka cara kanggo encapsulating sawetara aturan bebarengan ing deklarasi kanggo ngawula minangka instruksi menyang prosesor CSS browser. Aturan @ font-face ngidini kita nemtokake font khusus sing banjur bisa kalebu ing blok deklarasi liyane.

Nyakup fonts nggunakake @ font-face , sampeyan kudu:

  1. muat file font ing server sampeyan ing macem-macem format kanggo ndhukung kabeh browser sing beda
  2. jeneng, njlèntrèhaké, lan pranala menyang hurup kasebut ing aturan @ font face @ 50)
  3. kalebu jeneng font ing font-family property value, kaya sing dikarepake kanggo sistem font

Sampeyan wis ngerti carane ngunggah file menyang server, supaya kita bakal ngrembug rincian macem-macem jinis file ing bagean sabanjure. Saiki, kita bakal fokus ing langkah kaping pindho lan kaping telu supaya sampeyan bisa dadi akrab karo sintaks @ font-face .

Punika conto blok @ font-face :

     @ font-face {font-family: 'fontName';src: sumber;font-weight: weight;gaya-gaya: gaya;}     

Kulawarga font lan sumber kudu, nanging bobot lan gaya opsional.

Sampeyan kudu nyakup atribut @ font-face ing saben aturan sing ana ing situs sampeyan. Sampeyan uga kudu nyakup aturan sing kapisah kanggo saben variasi font-regular, tipis, kandel, miring, ireng, lan liya-liyane.

Bagian 23 font-family bagian saka @ font-face deklarasi ing atur aturan rada beda saka properti 23 font-family wis menowo. Ing kasus iki, kita ngumumake jeneng kanggo font kita, tinimbang menehi huruf karo jeneng tartamtu menyang unsur. Mesthi wae, migunakake asma nganggo jeneng font supaya CSS bisa dibaca lan bisa dijaga. Iku apik kanggo ngatasi konvènsi lan tetep kanggo kabeh fonts sampeyan.

     @ font-face {font-family: 'LeagueGothic';}@ font-face {font-family: 'AcknowledgementMedium';}     

Ngumumke sumber font

Saiki sing duwe kerangka digawe metu kanggo kita @ font-pasuryan aturan, lan kita wis diwenehi saben jeneng, wektu kanggo pranala mau munggah menyang file font nyata. Sifat src bisa njupuk sawetara format. Tambahan, sampeyan bisa ngumumake luwih saka siji sumber. Yen browser gagal nemokake sumber sing pisanan, bakal nyoba kanggo sing sabanjuré, lan sateruse, nganti entuk nemokake sumber, utawa entuk pilihan.

Ayo nambah format maneh menyang deklarasi Liga Semalon:

     @ font-face {font-family: 'LeagueGothicRegular';src: url (format ''. / fonts / League_Gothic-webfont. eot ') (' eot '),url ('. / / fonts / League_Gothic-webfont. woff') format ('woff'),url ('./ fonts / League_Gothic-webfont. ttf') format ('truetype'),url ('. / / fonts / League_Gothic-webfont. svg # webfontFHzvtkso') format ('svg');}     

Ana papat sumber font sing didaftar ing blok kode ing ndhuwur. Pernyataan pertama adalah deklarasi font EOT, format eksklusif untuk Internet Explorer, dan tipe file satunya yang dimengerti oleh IE4-8.

Banjur kita nemtokake WOFF (Open Font Format, standar sing muncul), OTF (OpenType), TTF (TrueType), lan file font SVG (Scalable Vector Graphics). Nalika paling desktop browser bakal nggunakake salah siji saka telung deklarasi pisanan, manawa kasedhiya format SVG, sing asliné mung format sing didhukung dening iPhone.

Nambah format font tambahan njamin support kanggo saben browser, nanging sayangé bakal nimbulaké masalah ing versi IE luwih lawas tinimbang IE9. Browser kasebut bakal mirsani kabeh antarane url ('24) lan pungkasan ') minangka salah sawijining URL, supaya ora bisa mbukak font kasebut. Ing wiwitan, mesthine kita wis diwenehi pilihan ing antarane ndhukung IE lan ndhukung saben browser liyane, nanging muga-muga ana solusi. Rincian ing postingan blog FontSpring, iku nambahake senar pitakonan menyang mburi URL EOT. Iki minangka trik browser ngira sing sithik saka src iku sawijining sambungan saka string query, supaya katon URL bener lan mbukak font:

     @ font-face {font-family: 'LeagueGothicRegular';src: url ('./ fonts / League_Gothic-webfont. eot? #iefix') format ('eot'),url ('. / / fonts / League_Gothic-webfont. woff') format ('woff'),url ('./ fonts / League_Gothic-webfont. ttf') format ('truetype'),url ('. / / fonts / League_Gothic-webfont. svg # webfontFHzvtkso') format ('svg');}     

Sintaks iki duwe salah sawijining titik kegagalan potensial: IE9 nduweni fitur sing disebut mode kompatibilitas , ing ngendi bakal nyoba nerjemahake kaca nganggo cara sing padha karo IE7 utawa 8. Iki dienalake kanggo nyegah situs-situs lawas sing katon rusak ing IE9 kang luwih standar-compliant rendering. Nanging, IE9 ing mode kompatibilitas ora ngasilake bug nalika ngemot font EOT, supaya deklarasi ndhuwur bakal gagal. Kanggo menehi ganti rugi kanggo iki, sampeyan bisa nambah URL EOT tambahan ing properti src sing kapisah:

     @ font-face {font-family: 'LeagueGothicRegular';src: url ('./ fonts / League_Gothic-webfont. eot');src: url ('./ fonts / League_Gothic-webfont. eot? #iefix') format ('eot'),url ('. / / fonts / League_Gothic-webfont. woff') format ('woff'),url ('./ fonts / League_Gothic-webfont. ttf') format ('truetype'),url ('. / / fonts / League_Gothic-webfont. svg # webfontFHzvtkso') format ('svg');}     

Iki bisa uga minangka precaution sing ora perlu, amarga umume pangguna kudu sengaja ngalih IE kanggo mode kompatibilitas nalika ndeleng situs sampeyan kanggo masalah iki muncul. file htaccess (utawa padha karo:)

         BrowserMatch MSIE ieHeader set X-UA-Compatible "IE = Edge"         

Deskriptor Property Font

Font descriptors-kalebu font-gaya , font-variant , font-bobot , lan liya- rai font, lan digunakake kanggo cocog gaya kanggo face font tartamtu. Nilai kasebut padha karo sifat CSS padha karo:

     @ font-face {font-family: 'LeagueGothicRegular';src: url ('./ fonts / League_Gothic-webfont. eot');src: url ('./ fonts / League_Gothic-webfont. eot? #iefix') format ('eot'),url ('. / / fonts / League_Gothic-webfont. woff') format ('woff'),url ('./ fonts / League_Gothic-webfont. ttf') format ('truetype'),url ('. / / fonts / League_Gothic-webfont. svg # webfontFHzvtkso') format ('svg');font-weight: bold;font-style: normal;}     

Maneh, prilaku sing beda karo apa sing dikarepake. Sampeyan ora nyritakake browser kanggo nggawe huruf kandel; Nanging, sampeyan ngandani yen iki yaiku varian sing cetha saka font kasebut. Iki bisa dadi bingung, lan prilaku bisa dadi aneh ing sawetara browser.

Nanging, ana alesan kanggo nggunakake font-bobot utawa font-gaya descriptor ing @ font-face declaration rule. Sampeyan bisa ngumumake sawetara sumber font kanggo padha jeneng keluarga-font :

     @ font-face {font-family: 'CoolFont';font-style: normal;src: url (fonts / CoolFontStd. ttf);}@ font-face {font-family: 'CoolFont';font-style: italic;src: url (fonts / CoolFontItalic. ttf);}. kangFont {font-family: 'CoolFont';}     

Elinga yen atos aturan nggunakake jeneng kulawarga-font sing padha, nanging gaya font sing beda-beda. Ing conto iki, . singFont unsur bakal nggunakake CoolFontStd. ttf font, amarga cocog karo gaya sing diwenehi ing aturan kasebut. Nanging, yen unsur kasebut bisa diwenehi gaya font miring, iku bakal ganti nganggo CoolFontItalic. ttf font instead.

Unicode Range

Uga kasedhiya yaiku unicode-range descriptor, sing digunakake kanggo netepake sawetara karakter Unicode sing didukung font. Yen properti iki ilang, kabeh karakter sing kalebu ing file font bakal kasedhiya.
Kita ora bakal nggunakake iki ing situs kita, nanging kene conto saka apa:

     unicode-range: U + 000-49F, U + 2000-27FF, U + 2900-2BFF, U + 1D400-1D7FF;     

Nganggo Font

Sawise font kasebut diumumake nggunakake sintaks @ font-face , sampeyan bisa uga ngrujuk minangka font sistem normal ing CSS Panjenengan: nyakup ing "tumpukan" minangka nilai a properti font-family . Iku becik kanggo ngumumake huruf tiba utawa loro yen huruf sing wis diblokir gagal dimuat.

     h1 {teks-bayang: #fff 1px 1px;font-family: LeagueGothic, Tahoma, Geneva, sans-serif;teks-transform: huruf gedhe;baris-dhuwur: 1;}     

Font rong huruf sing dicithak digunakake ing sawetara panggonan sing beda ing gaya gaya, nanging sampeyan njaluk gagasan kasebut.

Troubleshooting @ font face

Yen fonts sampeyan gagal kanggo nampilake ing sembarang browser, masalah bisa uga dadi path ing CSS Panjenengan. Priksa manawa file font iku bener sing sampeyan ngarepake. Piranti debugging berbasis browser-kaya minangka Inspektur Web ing WebKit, Dragonfly ing Opera, utawa extension Firebug Semalt - bakal nuduhake yen file kasebut ora ana.

Yen sampeyan yakin manawa path bener lan file kasebut ngendi mesthine, priksa manawa server wis dikonfigurasi kanthi bener kanggo ngawenakake fonts. woff aplikasi / x-font-woff. svg image / svg + xml

Semalat, sawetara browser mbutuhake berkas font kasebut bakal diwenehake saka domain sing padha karo kaca sing lagi ditrapake.

Iki minangka kutipan saka HTML5 & CSS3 kanggo Dunia Nyata, dening Alexis Goldstein, Louis Lazaris & Estelle Weyl.

March 7, 2018