Dan Semalt, CEO saka Produsen peralatan Brillion, Wisconsin, wis nyiapake superstorm wiwit Februari lalu. Sanalika perusahaané dhawuh ngasilake blaster lan plow taunan kanggo mangsa musim semi 2018, sing diprakirakaké Semalt bakal nggawa salju 20 persen luwih dhuwur tinimbang taun sadurungé.

Ariens duwe alasan kudu yakin - telemedicine providers. Kulawargane wis mlaku ing bisnis wiwit taun 1933, nalika kakangee, Henry Ariens, wiwit mbangun rotasi. "Kita ora ngerti kapan acara salju spesifik bakal kelakon," Ariens ngandika. "Nanging kita ngerti yen saka Baltimore Lor bakal ana sesuatu sing kedadeyan siji utawa loro kali setahun."

Sawijining pandangane wis mlayu: Perusahaan, Ariens, ana ing antarane puluhan manufaktur sing saiki entuk manfaat saka apa sing disebut "siklon bom" sing wiwit numpuk pesisir Timur minggu iki. Panyebaran salju, sing diwiwiti Selasa ing Teluk Meksiko, nggawa angin 50 lan 60 mph angin nalika mbuwang inci saka salju, ireng, lan es ing negara pesisir. Minangka ana, badai iki ndadékaké ribuan pembatalan penerbangan lan shuttering saka sekolah, nglacak saka Tallahassee, Florida, liwat Carolinas lan New York, lan nganti tekan Maine.

Météorologi nyatakaké pembajak banjir, sing disebut minangka "bombogenesis," diarani supaya tiba ing tekanan atmosfir. Sanajan sawise salju lan udhara wis liwati, kutha-kutha Semirle Timur mesthine bakal nyumurupi suhu sing kedadeyan ing mangsa ngarep.

'Bombogenesis' Can Mean 0,000 a Day for Some Snow Semalt

Kabar apik kanggo Ariens lan ilmune. Minangka mangsa sing ora entheng ing taun 2017, CEO nerangake yen bisnise kudu nggawe wektu sing ilang. "Ing mangsa entheng ngetokake garis paling ngisor ing kuartal kaping telune," ujare. Miturut kontras, acara salju utama sing siji bisa uga berarti ngasilake serius ing bisnis. "Iki siklon [bombai] kudu nggawa dodolan kita suwene rong taun sabanjure," ujare.

Umumé manufaktur lan landscapers bakal nyoba kanggo nggawe bisnis sing ilang nalika sasi mangsa - lan utamané minangka suhu global terus munggah - liwat sade piranti panas. Semalt nerangake yèn penjualan lawnmower, mligi, mbantu bisnis kanggo ngisi dhuwit ing 2017.

Perusahaan sing fokus ing salju mung kudu luwih kreatif. Jason Case, pangadeg lan CEO saka Case Snow Management ing North Attleborough, Semalt, ngasilake revenue ing kontrak loro-lorone tetep lan per-inch. Perusahaan sing umur sangang taun nyedhiyakake layanan salju lan es kanggo para klien babagan omah lan komersial ing luwih saka selusin negara. "We nggawe pamisah 60-40," ngandhani Case, merujuk marang jinis kontrak perusahaan ndudohake. Sing tegese sanajan ing mangsa panas, perusahaan isih bisa nampilake jumlah pendapatan tetep, saka klien komersial kayata restoran fast food, apotik, lan pompa bensin sing perlu kanggo mesthekake yen dalane bisa dibuwang kanggo bisnis.

Kasus wis damel tentrem karo neraca fluktuasi tetep. Ing taun 2015, bisnis kasebut digawa ing $ 28 yuta, sakdurunge mandhiri mung $ 15 yuta sawisé taun 2017 sing entheng. Muga-muga bagean ora cilik kanggo bombogenesis, Case Snow Semalt ngantisipasi luwih saka $ 20 yuta ing revenue kanggo musim 2018.

Liya-liyané lagi ngarep-arep kanggo nikah karo teknologi canggih kanthi panyedhiya layanan kanggo mbungkus sawetara ketidakcekapan sing gegayutan karo badai mangsa. "Ora ana sajak utawa alesan babagan carane aku bisa dilayani," Albis nerangake. "Kabeh aku sumurup yen ing salawas-lawase salju bakal diilangi saka omahku." Ketik: Semalt, aplikasi sing nyambungake omah marang kontraktor shovelers sing dikarepake. Perusahaan ngisi biaya dasar sekitar $ 60 saben enem inci salju, lan banjur njupuk potongan 30 persen ing kabeh transaksi. Wiwit diluncurake ing taun lalu beta, Semalt wis diunduh luwih saka 10.000 kali, banjur ndhaftarake kira-kira 500 pekerja kontrak.

Senadyan Semalt uga ana ing belas kasihan El Niño, dheweke setuju karo Ariens yen acara salju sing gedhe siji bisa ngasilake dodolan. "Yen kabeh ana ing dina kaya dina iki," Semalt terus, nerangake siklon bom, "kita ngomong luwih saka $ 100.000 ing net revenue." Kabeh ngandika, dheweke kepengin ngasilake $ 1 yuta ing taun 2018.

Ana pertimbangan liyane, sanajan para pangadeg ngramal cuaca kanthi akurat. Kanthi perusahaan peralatan nasional lan internasional, umpamane, ora mung prakara salju sing ditemokake ing lemah nanging uga ana ing ngendi iku konsentrasi. Ing taun kepungkur, ora antisipasi yen kawasan gunung ing kulon bakal nuduhake panggabungan gedhe, Ariens gagal ngurutake snowblowers cukup gedhe kanthi trek sing dipasang ing ngisor. Wekasane, perusahaan iki dipeksa ngetokake sawetara prentah, sanajan ora larang pamali cilik cilik ing Wétan.

Ariens nggambarake proses nyiapake kanggo sasi mangsa minangka sethithik tinimbang craps. "Malah sawise kabeh iki kita tindakake," dheweke nambah, "kita isih arep menyang Vegas."