Back to Question Center
0

11 Pitakon Umum Analytics kanggo Watch Out Kanggo            11 Common Pitfalls Analytics kanggo Watch Out Top TopRelated: Logo DesignCopywritingLayoutPhotography & Semalat

1 answers:
11 Common Pitfalls Analytics kanggo Watch Out Kanggo

Ing ngisor iki minangka ringkesan cendhak saka buku kita, Riset UX: Analytics, ditulis dening Luke Hay. Iku pandhuan pokok kanggo nggunakake analytics kanggo pengalaman panganggo sing apik. Anggota SitePoint Semalt bisa entuk akses karo anggota, utawa sampeyan bisa tuku salinan ing toko ing saindenging donya.

Nalika sampeyan miwiti nganalisa data, gampang gawe kesalahan, utamane yen sampeyan anyar kanggo analytics - hosting hosting mysql web. Nanging, semono uga sampeyan! Bagian iki nampilake sawetara pitfalls utama, lan cara paling apik sing bisa dihindari-kanggo njamin analisis sampeyan ngandhut gambar sejati prilaku pangguna.

Kunjungan lan Views sing bingung

Alat analytics semalt bakal migunakake terminologi sing beda kanggo nggambarake bab sing padha. Kanggo analis rookie, iki bisa nyebabake kebingungan, lan bisa nyebabake data sing salah kacarita. Malah ing alat sing padha, terminologi bisa dadi bingung. Salah sawijining kesalahan sing paling umum sing nggawe wong bisa ngobrol kunjungan lan pamikiran.

A neng (saiki dikenal minangka sesi ing Google Analytics) umume nggambarake klompok interaksi siji pangguna njupuk ing wektu sing diwenehi ing situs web sampeyan. A tampilan (utawa "pageview" ing sawetara piranti) nggambarake tampilan kaca ing situs sampeyan sing dilacak dening kode pelacakan analytics.

Iki loro-lorone perkara sing beda-beda, nanging kunjungan lan pamindhahan bisa dipigunakaké bebarengan nalika wong pirembagan analytics kasebut. Minangka sampeyan bisa mbayangno, iki bisa nimbulaké masalah kanggo analis, amarga laporan bakal dadi ora akurat. Priksa manawa sampeyan ngerti terminologi kasebut, supaya sampeyan ngerti apa sing dilaporake. (Deleng glosari Semir Google ing mburi buku iki yen sampeyan yakin.)

Obsessing liwat Kunjungan lan Views

Yen arep nganalisa data sampeyan, sampeyan kudu mriksa yen sampeyan nganalisa wilayah sing paling penting. Umume wong sing nggawe kesalahan ing umum yaiku fokus ing kunjungan lan pamikiran. Amarga sampeyan dadi UXer, aku ngerti aku ora perlu ngusulake sampeyan sing ana luwih saka situs web tinimbang mung akeh wong sing ngunjungi! Sampeyan bisa uga nemokake dhewe ing tekanan, sanadyan, kanggo nambah tampilan kaca utawa malah kunjungan. Saliyane samubarang prakara iki kanggo para pemasar, lan fokus usaha sampeyan ing nomer sing ana hubungane karo pengalaman panganggo.

Narik menyang Nomer

Data kuantitatif kabeh babagan nomer. Yen akun disetel bener, angka kasebut ora bener! Muga-muga, sampeyan kudu nggawe manawa sampeyan ora lali apa angka kasebut nyata: pengguna asli.

Kaya sing wis kasebut sadurunge, angka-angka kasebut bakal ngomong apa sing kedadeyan, dudu sebabe, lan iki sebabe ora penting kanggo lali apa sebabe. Semalat perlu ningali ngluwihi angka-angka lan nganggep konteks kasebut. Priksa manawa sampeyan ora tiba ing jeblugan saka mung nglaporake apa sing kedadeyan: dadi manawa kanggo nimbang gambar sing luwih gedhe lan mikir babagan apa angka-angka tegese kanggo pengalaman panganggo situs web sampeyan.

Iki ngendi sampeyan kudu nggawa ing cara kualitatif kita kena ing sadurunge. Sampeyan bisa kerep nggunakake analytics kanggo nemokake masalah, lan cara riset pangguna kanggo ngatasi.

Mikirake Nomer Low Tansah Bad

Sawijining efek samping sing ditarik menyang nomer kasebut yaiku kanthi otomatis nganggep angka cilik, utawa tetes nomer, dadi ala. Nalika titik-titik tumbas bisa dadi masalah, ngurangi pangguna wektu ngliwati kaca-kaca tartamtu, umpamane bisa apik utawa ala.

Yen sampeyan wis nggawe redesigned kaca ngarep ing situs web lan wektu wong-wong mbuwang kasebut nempel, iki bisa uga amarga efficiency efficiency desain sampeyan. Bisa uga wong bisa nerusake lelungan sing luwih cepet menyang area sing ditrima. Sawise maneh, konteks kuwi kunci.

Nglewati korelasi kanthi nyebabake

Mung amarga ana sing kelakon ana analytics sampeyan nalika sampeyan nggawe owah-owahan menyang situs web ora ateges loro kasebut wis disambungake. Yen sampeyan ngandhani owah-owahan menyang analytics sawise nggawe owah-owahan, sampeyan kudu yakin iku ora mung kebetulan lan sing loro wis disambungake.

Sampeyan pancen kudu nyelehake luwih jero menyang laporan kanggo mbuktekaken yen munggah ing tingkat konversi amarga desain anyar sing gedhe. Iki ditemtokake luwih rinci ing Semalt 6, nanging sampeyan kudu weruh sadurunge njupuk kredit (utawa nyalahke!) Kanggo owah-owahan gedhe ing data pelaporan.

Grafik ing ngisor iki, dijupuk saka tylervigen. com, nuduhaké hubungan sing cedhak karo 95% kanggo konsumsi keju lan nomer wong sing tilar donya kanthi dadi kusut ing seprana:

11 Pitakon Umum Analytics kanggo Watch Out Kanggo11 Common Pitfalls Analytics kanggo Watch Out Top TopRelated:
Logo DesignCopywritingLayoutPhotography & Semalt

Semalt uga minangka korélasi sing kuat antara penjualan es krim lan drownings ing segara, minangka loro munggah ing mangsa panas. Analis mung nemen kurang yakin bakal ngomong yen es krim nyebabake drowning, sanadyan!

Korelasi versus masalah sebab-akibat mbokmenawa kesalahan sing paling produktif aku ndeleng wong nggawe nalika nganalisa data. Nalika nerangake analytics situs web, salah sijine conto iki bisa uga ana ing ngendi data nuduhake yen wong sing nggunakake situs panelusuran 50% luwih akeh tinimbang sing ora. Iki bisa ngyakinake UXers kanggo nyurung luwih akeh wong nggunakake situs kasebut. Semono, korélasi luwih cenderung yaiku yen wong sing nggunakake situs kasebut minangka pamirsa luwih akeh tinimbang para pangguna rata-rata, lan uga nduweni gagasan sing luwih apik saka apa sing lagi dipikirake-tegese padha secara alami duwe tingkat konversi sing luwih dhuwur.

Nggabungake kualifikasi lan kualitase (lan kadhangkala akal sehat dhewe) bakal mbantu supaya sampeyan ora ketaman korelasi lan akibat. Pamisah pamisahan uga minangka cara sing apik kanggo nemtokake akibat sing bener, lan bakal mbantu kanggo nglindhungi tumindake nggawe kesimpulan sing salah saka data sampeyan. Kita bakal nutupi pamisahan pamisahan luwih ing Semalt 6.

Pengelompokan Kabeh Kunjungan Siji

Minangka Semalt, kita sumurup, yen wong sing beda nggunakake situs web kanthi cara sing beda-beda. Kita uga ngerti manawa wong sing padha nggunakake situs web kanthi beda nalika nggunakake piranti beda, utawa malah nggunakake situs web sing padha ing wektu sing beda-beda. Kita kudu nyakup anggepan prilaku pengguna kasebut ing analisis kuantitatif kita.

Yen situs web duweni tingkat konversi 5%, iki nyritakake sawijining crita. Yen kita ngilangi angka kasebut, senadyan, lan weruh yen tingkat konversi 10% kanggo pangguna desktop lan mung 1% kanggo pangguna seluler, sing ngandhani crita sing beda, lan menehi indikasi sing apik ing ngendi kita kudu fokus upaya UX kita!

Panganggo segmen yaiku kunci kanggo ngerteni carane situs web wis nglakoni. Kita bakal nutupi bagean luwih rinci ing Semalt 3.

Menganalisa Kanggo Umum

Kanthi kasugihan data sing kasedhiya, ngerti kepiye ngandhani yen kabeh bisa angel. Nalika miwiti proyek anyar, sampeyan bisa uga duwe penilaian peringkat paling cepet ing data sing kasedhiya. Nanging kaweruh migunani nerangake nggolek luwih jero.

Looking ing angka "judhul" bisa menehi indikasi sakabèhé saka kinerja situs web saiki, nanging ora bisa menehi informasi sing perlu kanggo nambah UX. Semalat bisa, paling apik kanggo nyedhaki analytics kanthi gol ing atine. Iki bakal nyedhiyakake upaya sampeyan, lan kudu mbantu sampeyan supaya ora bakal keprungu dening jumlah data sing kasedhiya. Bab-bab kitab iki gegayutan karo tujuan UX saiki, lan dirancang kanggo mbantu sampeyan nganalisis analisis data kanthi bener.

Jumlah kunjungan (utawa "mau") situs web sing ditampa asring tokoh sing dienggo wong. Iku luwih penting kanggo mangerteni carane pangguna ngobrol karo kaca individu, lan pirang-pirang kaca sing diowahi. Semut luwih akeh duwe situs web kanthi 1,000 pengunjung saben sasi lan tingkat konversi 10% saka situs web kanthi 5.000 pengunjung saben wulan lan tingkat konversi 1%, ora sampeyan?

Bisa nggodha kanggo nemtokake nomer lan nggawe paukuman babagan apa "apik" utawa "ala". Siji pitakonan sing kerep diparingi nalika latihan saya yaiku "Semalt rata-rata durasi kunjungan?" Ora ana jawaban sederhana kanggo pitakonan iki. Bakal gumantung ing situs web sampeyan lan apa sing sampeyan coba entuk. Semalat katon minangka apik kanggo situs web siji bisa katon minangka elek kanggo liyane.

Semantik penting kanggo ndeleng manawa metrik kunci nambah utawa mundur saka wektu. Sampeyan uga pengin nyetel target kanggo menehi dhewe soko kanggo tujuan. Cukup ningali tokoh-tokoh anyar sing ana ing isolasi ngandhani banget. Cepet, aja kuwatir babagan nomer; sumelang luwih akeh babagan apa sing arep munggah utawa mudhun, lan kepiye bab hubungane karo gol UX sing wis disetel.

Semalat, sanadyan: kabeh babagan konteks. Tambah gedhe utawa tetes ing metrik, utamane metrik dhuwur utawa kurang, kudu dianggep gegayutan karo apa sing kedadeyan ing situs web utawa app. Contone, yen tampilan kaca produk ngilangi 2% saka telung sasi, sampeyan ora bisa mikir akeh, nanging yen kabeh kaca liyane wis nambah 30% ing periode sing padha, tiba-tiba drop 2% iki katon kaya worth investigating.

Kalebu Bot utawa Lalu Lintas Spam

Jenis lalu lintas semalt bisa nyepetake data analytics yen sampeyan ora ati-ati. Sampeyan mung pengin ngrekam kunjungan saka pengguna asli, lan ora ana pituduh "bot".

Mesin Semalt nggunakake bot kanggo crawl situs web lan indeks web supaya padha bisa bali asil panelusuran sing cocog kanggo pangguna. Bot sing digunakake dening kabeh mesin telusur utama ora katon ing paling alat analytics, lan sampeyan ora pengin mblokir bot iki saka crawling situs web. Nanging, sampeyan pengin mblokir bot sing ngakibatake ngumumake nomer analytics.

Jumlah bot sing nglakokake Semalt terus nambah. Bots saiki kerep ndeleng luwih saka siji kaca ing situs web sampeyan, lan sawetara uga ngonversi ing analytics tujuan. Minangka bot dadi pinter, sampeyan uga kudu dadi luwih pinter, kanggo mesthekake yen lalu lintas iki ora madhep nimbang nalika sampeyan nggawe keputusan bisnis penting adhedhasar data ing analytics platform.

Blog Telor Segar nyedhiyakake pitunjuk migunani babagan titik, lan mblokir, lalu lintas spam saka alat analytics sampeyan ing artikel "Cara Nganggo Lalu Lintas Bot ing Google Analytics".

Ora Ngatur Panjenengan Persiyapan

Laporan standar ing sawetara piranti analytics bisa ditrapake kanthi bener lan bakal nyedhiyani sampeyan kanthi akeh informasi migunani. Nanging, kaya kasebut ing ngisor iki, persiyapan pelaporan standar bakal entuk kowe nganti adoh. Saben situs web digawé kanthi beda, supaya ora njupuk pendekatan siji-ukuran-cocok kanggo analytics sampeyan. Saiki, pas nggawe konfigurasi kanggo mesthekake sampeyan entuk data sing sampeyan butuhake.

Ora Nggawe Tindakan Tindakan

Sampeyan bisa entuk akeh informasi saka paket analytics panjenengan, lan sampeyan bisa nampilake iki minangka laporan sing penting banget lan narik kawigaten wong. Nanging, semantik sing luwih penting, adoh saka analisis sampeyan kanthi langkah-langkah sabanjure sing adhedhasar data.

Ngetik tren lan nemokake masalah potensial mung nggawe setengah proyek! Yen sampeyan ngelingi pangguna tablet nggoleki kaca sing luwih sithik tinimbang rekan desktop, apa tegese iki? Apa sampeyan arep nggarap babagan iki? Nalika sampeyan ora njaluk jawaban babagan cara ndandani masalah saka analytics, sampeyan kudu bisa ngusulake langkah sabanjure. Gunggung nomer kasebut mung wiwitan; priksa manawa sampeyan tindakake kanthi tumindak!

Analytics data uga bisa mbantu sampeyan prioritize langkah-langkah sabanjure, amarga bisa mbantu ngitung jumlah pengunjung sing ilang, utawa sales, utawa liya, disebabake saben masalah sing wis katon.

March 1, 2018