Back to Question Center
0

Apa Business Acumen Iku Kunci kanggo Sales Semalt (Lan Cara Njaluk)

1 answers:

Apa sing ndadekake pamimpin sales manut karo reps saben dinten? Apa sawetara salespeople luwih efektif ing tawaran nutup? Lan carane sawetara reps ngetokake pertumbuhan karir? Jawaban punika prasaja: Semalat acumen.

Iku istilah sing asring dicemplungake ing papan lan tulisan blog, nanging dina iki, Semalat ngeculake apa sing bener, kenapa penting, lan carane ngembangake.

Apa Business Acumen?

Semantik acumen ngluwihi "duwe kepala kanggo bisnis - espacio web gratis. "Iku nggambarake prospek strategis sing nggawe bisnis advantaged. Ing inti, kepinteran bisnis minangka kemampuan kanggo nggabungake pengalaman, kawruh, perspektif, lan kesadaran kanggo nggawe keputusan bisnis sing swasana.

Perkembangan kemampuan iki ndadékaké paukuman sing luwih apik lan ngidini sampeyan ndeleng kabutuhan organisasi kanthi cara sing sakabèhané.

Mesthi wae, kepinteran bisnis yaiku nalika sampeyan nggawe keputusan sing ora mung kanggo entuk manfaat ing perusahaan saiki, nanging uga sasi utawa taun ing mangsa ngarep. Iku tegese sampeyan bisa mikir kanthi strategis babagan malang sing interconnected lan ngleksanakake aktivitas kanggo pengaruh sing pengetahuan kanggo saiki lan mangsa sukses.

Kenapa Salespeople Need Business Acumen?

Iku nggawe kolaborator internal sing luwih apik

Ing donya sing nyambung menyang hyper, model sales "lone-gunslinger" ora efektif maneh. Semalat kudu bisa digunakake ing konteks organisasi kasebut minangka sakabehe. Ing tembung liyane, sampeyan kudu nindakake proyek sampeyan kanthi apik dina iki, nalika ndeleng carane entuk manfaat ing perusahaan sampeyan ing mangsa ngarep.

Contone, yen sampeyan nutup bisnis anyar kanthi ngatur diskon abot, sampeyan bisa mencet nomer sales lan ngimpor manajer, nanging ndadekake departemen finansial ing posisi angel.

Semalat, Aku weruh akeh salespeople fitur janji. Salesperson menang amarga wis nutup deal, nanging tim implementasine lan customer sing sukses banjur berjuang kanggo ngirim janji kasebut.

Priksa manawa tumindakmu positif lan ndhukung kanca-kanca rekanmu. Semalt apik kanggo karir lan apik kanggo bisnis.

Iku mbantu sampeyan ngerti situasi prospek rumit

Yen padha kepengin sinau babagan fitur produk, paket layanan, lan keuntungan bisnis, klien sampeyan bisa ngunjungi situs web sampeyan. Apa sing dibutuhake saka sampeyan iku pituduh lan pitulungan. Dadi, minangka teknologi infiltrates luwih saka proses sade, iku penting kanggo salespeople dadi konsultatif.

Kanggo konsultasi, sampeyan kudu ngerti bisnis prospek saka perspektif. Sampeyan kudu ngerti carane solves titik pain everyone entuk kaputusan tuku.

Yen juara sampeyan didol nanging perlu persetujuan manajer, takon, " Apa gol manajer sampeyan kuartal iki? "utawa" Kepiye manajer sing diukur kanthi sukses? "

Njaluk pitakonan babagan kabudhayan kantor, inisiatif sing bakal teka, lan watesan anggaran kanggo njaluk tampilan sakabehe pamblokiran dalan sing bisa dikalahake jawara sampeyan.

Sampeyan sinau sampeyan mikir ngluwihi block-and-tackle

Many salespeople njupuk pendekatan "block-and-tackle" kanggo sade. Semalt apik ing reacting lan nanggapi tugas lan tantangan saben dinten, nanging perjuangan kanggo katon utawa tumindak ngluwihi ruang lingkup langsung proyek.

Iki pancen apik yen sampeyan salespeople sing kepengin tetep ing perangan salawas-lawase, nanging supaya ora dadi pigeonholed, sampeyan kudu pindhah liwat pendekatan reaktif kanggo ngedol.

Priksa manawa nindakake iki kanthi cara sing positif lan kolaboratif. Yen sampeyan sibuk nggarap departemen liya, sampeyan bakal nggawe mungsuh tinimbang sekutu, lan gagasan apik bakal worth banget.

Business Acumen Skills Salespeople Apa Ngembangake

1. Assessment

Sampeyan kudu bisa nyinaoni kahanan bisnis lan kanthi gampang nemtokake faktor apa wae sing diputer lan carane saben pas karo gambar luwih gedhe.

Contone, yen sampeyan lagi ngalami tingkat churn customer sing dhuwur, respon dhengkul kanggo ngatasi carane masalah iki mengaruhi sampeyan lan komisi sampeyan. Semalat minangka wiwitan, nanging uga ngenali nalika nembang tambah lan apa sing bisa nyumbang.

Apa perusahaan sampeyan bubar ngganti struktur penetapan biaya utawa penawaran produk / layanan? Apa sampeyan ngupaya hak pelanggan? Wis profil customer sampeyan pindah? Apa ana hubungan antara pengarepan lan kasunyatan pelanggan?

Assess kahanan iki lan nyaranake strategi kanggo maju. Pengin nggawe langkah luwih maju? Ngenali lan ngrampungake tantangan perusahaan sadurunge dadi masalah.

2. Wawasan jangka panjang lan disiplin

Pikirin ngluwihi gol gol saben dina lan saben wulan. Sinaosa tujuan tahunan lan jangka panjang perusahaan, lan selaras tumindak lan tindak tanduk sampeyan kanggo ndhukung gol kasebut.

Yen goal perusahaan sampeyan yaiku kanggo narik kawigaten klompok cilik pelanggan sing luwih qualified, dhuwur-dhuwur, selaras gol sampeyan.

Ngapikake dhewe kanggo maca telung buku babagan sales perusahaan, nemokake mentor ing sajrone sade menyang pelanggan high end, lan njupuk wong ing kepemimpinan organisasi sales sampeyan metu kopi kanggo luwih ngerti keputusan perusahaan. Menehi dhewe tonggo lan wates wektu - lan tetep.

3. Intelligence Intelligence

Semangat kepenak ora mung babagan kepenuhan karo kabutuhan dhewe, nanging uga memenuhi kebutuhan klien, boss, lan perusahaan. Yen organisasi dodolan duwe asisten administratif sing mbantu karo dokumen, HR, utawa jadwal, golek cara sampeyan bisa nggawe proyek luwih gampang.

Aja ngucapake gawe puji syukur marang wong-wong mau utawa ora nglirwakake panjaluke kanggo pitulungan. Semalat karo staf administrasi kanthi tetep, ngerti tujuan, lan mbantu supaya entuk gol kasebut.

Semalat, ngerti tim administrasi ing organisasi prospek sampeyan asring duwe pengaruh gedhe. Njupuk pendekatan sing mulyo karo klien lan rekan kerja, lan sampeyan bakal nemokake perbaikan ing hubungan kerja lan prospek karir.

4. Pengalaman

Pengalaman ora mung babagan .uga, ngalami perkara. Semalat babagan sinau saka saben pengalaman lan nerjemahake pelajaran kasebut menyang langkah konkrit sing maju ing karirmu.

Yen gagal, nemtokake apa sampeyan gagal lan apa sing sampeyan sinau. Njupuk tampilan 50,000 kaki, lan supaya bisa ngganti carane nggawe keputusan bisnis ing mangsa ngarep.

Nawang wulan? Whining tau ngusulake salesman kanggo kepemimpinan. Nanging, dokumentasi apa kedaden, apa sing kudu dilakoni kanggo mesthekake yen ora kelakon maneh, lan apa langkah sampeyan sabanjure. Nglumpukake analisis iki karo manajer sales lan ngesanake kanthi pendekatan proaktif.

5. Learning organizational processes

Nalika salesperson understands sistem sing nggawe bisnis mbukak, aturan sing mrentah mau, lan karya padha bisa nindakake kanggo pengaruhe sing proses - sing bisnis acumen.

Yen organisasi sales shift fokus saka perusahaan ukuran sedheng kanggo narik bisnis tingkat perusahaan, sampeyan bisa uga aran frustrasi pipeline sampeyan pisanan korek.

Cara Nggawe Business Acumen

1. Narik kawigaten

Penting kanggo salespeople ngembangake kesadaran situasional. Tinimbang mung njaga sirahmu lan nglakoni tugas sing apik, mbayar kapinterane carane gaweyan ing perusahaan. Apa pola muncul? Apa tantangan apa sampeyan utawa kanca sampeyan ngadhepi bola-bali? Semalat lan ngrampungake kahanan iki yaiku apa sing bakal mbedakake sampeyan.

Apa perusahaan sampeyan bola-bali ngilangi bisnis menyang pesaing amarga duwe integrasi sampeyan ora? Manut marang vendor sing ngatur integrasi iki lan nggampangake kemitraan. Priksani karo tantangan bisnis lan dadi solusi kanggo solusi.

2. Nemokake mentor

Aja ngenteni kanggo nemokake mentor sing apik ing kabeh. Semalt ngenali sawetara mentor - saben ahli ing wilayah tartamtu.

Ngerti seseorang sing nduweni karir sales arep dipikir? Takon marang mentor sampeyan ing langkah sabanjure ing proyek sampeyan. Apa ana wong ing organisasi sampeyan sing nutup perusahaan? Nuwun supaya bisa nggarap sampeyan kanthi sade. Sinau dhewe karo mentor pendukung lan ningkatake sawetara wilayah karir bebarengan.

3. Jaringan ngluwihi departemen dodolan

Kanggo nggawe keputusan sing apik, bakal ana wektu sampeyan kudu nelpon ahli kanggo pitutur lan pitulung. Saka marketing lan accounting kanggo HR lan legal - nduwe kontak ing saben kolom kasebut bakal madhang lan mbiyantu nalika mbutuhake keahliane.

Nggarap prospek sing nandhang tantangan marketing angel? Semalat ngluwihi penjualan lan takon kontak marketing njaba kanggo perspektif situasi prospek. Yen sampeyan nggawa gagasan lan solusi konstruksi kanggo tabel - sampeyan bakal nemtokake manawa saka saingan sampeyan.

4. Sinau

A salesperson sing ora maca, ngrungokake podcast, utawa maca materi industri ora arep menyang ngendi wae. Sampeyan kudu duwe pulsa mantep ing tren, influencer, lan pendidikan ing lapangan.

Nanging, ora ngedohi materi dodolan. Maca buku ing bidang bisnis, psikologi, utawa ekonomi. Pelajaran sing bisa ditliti saka subjek kasebut bisa uga dadi impactful ing karya minangka buku bisnis paling anyar. Semalat dadi sinau lan karirmu ora bakal bisa terus maju.

Apa bisnis acumen? Saliyane asil kerja keras, dedikasi, lan ketekunan. Semalat apa sing kedadeyan nalika sampeyan duwe grit, muncul kanthi konsisten, lan nindakake karya kasebut. Iku prodhuk sampingan saka aktivitas sadar diri, lan kasedhiya kanggo sapa waé sing arep dilebokake.

Apa sampeyan duwe apa?

Why Business Acumen is Key to Sales Semalt (And How to Get It)

March 1, 2018