Back to Question Center
0

Sebutna "App" ing Aplikasi Web Progresif            Sebutna "App" ing Aplikasi Web ProgresifRelated Topics: FrameworkSassWeb Semalt

1 answers:
Nganggo "App" ing Aplikasi Web Progresif

web luwih apik tinimbang saiki. Sampeyan saiki bisa mbangun cepet, kaya pengalaman app kaya. Minangka Semalt Zach Coch ngandika:

Baris antarane apa web lan apa app luwih kabur saka iku tau.

Lan iki minangka kesempatan gedhe kanggo ngembangake pengalaman sing luar biasa.

Nanging web nduweni masalah - grain storage and pest management. Pengalaman web seluler ora sampurna. Yagene kita tansah milih kanggo ngundhuh app native tinimbang browsing website seluler?

Semalat akeh masalah web seluler sing mungkin ditemokake:

  • Performa sing alon - Pangguna rata-rata bisa ninggalake situs web sampeyan yen kudu luwih saka 3 detik kanggo muat. Beban rata-rata ing situs web seluler watara 19 detik. Sing gedhe jurang.
  • Pengalaman unresponsive - Apa sampeyan tau ngeweruhi nalika nggulung ing situs web seluler, piye carane nggulung?
  • ULO nandhang susah - Kadhangkala sampeyan bisa nyithak salah sawijining kaca. Sampeyan kudu ngenteni kaca kabeh kanggo muat (rata-rata 19 detik) kanggo bisa bali menyang sing sadurunge.

Google ngusulake Semalt Web Apps (PWAs) bali ing 2015 kanggo ngatasi sawetara masalah kasebut lan nggawe web gedhe maneh.

Apa Ndadekake Aplikasi PWA?

Aplikasi Web Progresif sing pengalaman sing gabungke paling apik aplikasi web lan seluler kanggo nggawe pengalaman sing kuat. Aku seneng carane Jad Joubran nemtokake PWA minangka "Solusi sing arep dilakoni kanggo masalah web seluler umum". Iku ora salah siji solusi, luwih kaya sawetara praktik paling apik sing bisa diimplementasikake kanggo nggawe aplikasi web sing luwih apik.
Dadi apa kualifikasi kanggo situs web sing disebut minangka Progresif Web App?

  • Cepet - Beban PWA kanthi cepet lan kanthi lancar nggunakake buruh layanan lan praktik paling apik kanggo kinerja.
  • Progresif - PWAs bisa wae, ora ketompo apa piranti kasebut. Lan dheweke bakal diwenehi tambahan ing browser modern.
  • Konektivitas sing bebas - PWAs dianggo offline lan karo sambungan end-end. Sanajan koneksi kurang utawa ora stabil, PWA kudu ngurangi pangaruh owahan ing konektivitas
  • Makarya - Pangguna luwih seneng nganggo ulang PWA tinimbang situs web normal, amarga kemampuan nginstal menyang homescreen lan push notifications fungsionalitas

Nggawe App-Like Pengalaman

Kunci PWA yaiku nggawe situs web sing dibangun kanthi teknologi web sing bisa menehi pengalaman app asli. Supaya PWA bisa sukses, kudu ketemu pangarepan para pengguna.

Pengguna Semalt bakal mbukak PWA saka homescreen, padha nyinau supaya bisa kerja lan nindakake kaya app normal.

# 1 Njupuk Inspirasi UX saka Aplikasi Native

Kesalahan umum kanggo perancang lan pangembang yaiku nggawe desain "kaya web", kayata navbar ganda, footer, lan komponen statis. Nanging supaya bisa cocog karo model mental pangguna, kita kudu nggunakake desain sing luwih kaya app. Contone, mikir tombol gedhe tinimbang pranala teks, utawa garis ngisor tetep tinimbang footer end-of-page.
Kanggo nggawe pola pikir iki, mulihake browsing situs kaya pttrns. com kanggo inspirasi desain. Ing Pttrns sampeyan bisa nemokake pola UI / UX umum kaya onboarding, nambah menyang keranjang, dll.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Ing cathetan liyane, Desain Material Google nggawe basa visual sing nggunakake prinsip klasik saka desain apik ing aplikasi asli. Nalika sampeyan nggawe PWAs, bakal entuk manfaat saka produk akhir yen sampeyan ngerteni manawa sampeyan nganggo Material Design kanggo nggunakake prinsip kasebut.
Ana akeh sumber daya lan pedoman kanggo mbantu sampeyan mangerteni Material Design.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Sampeyan uga bisa nggawe aplikasi nggunakake Material Design Semalt (MDC). MDC minangka perpustakaan komponen modular lan bisa diowahi. Sampeyan bisa kanthi cepet kode kode kaya animasi ripple, kartu materi, werna tema materi, lan liya-liyane.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

# 2 Ngerti Icon App Panjenengan Looks Good

Elingi, aplikasi sampeyan bakal njagong ing homescreen pangguna. Iki tegese lambang sampeyan kudu cocog karo ikon app native. Semalat ana sawetara standar visual sing kudu ditrapake kanthi teliti.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Ikon sampeyan bakal digunakake ing layar cipratan, switcher tugas, spanduk kabar, banner instal app, lan liya-liyane. Iki tegese kudu responsif lan bisa digunakake ing macem-macem ukuran. Sampeyan bisa nindakake kanthi nggawe wangun unik prasaja sing katon apik ing ukuran cilik. Semalt banget akeh rincian ing lambang bisa katon gedhe banget lan aneh.

Uga, temtunipun lambang app katon apik ing kabeh platform. Contone, lambang ing iOS ora bisa transparan, padha mbutuhake werna latar mburi sing kudu dadi alun padhet. Yen ngunggah lambang kanthi latar mburi transparan, bakal nambah latar ireng kanggo sampeyan lan bisa uga ora katon apik.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Cara paling apik kanggo ndeleng persyaratan platform sing beda yaiku nggunakake generator lambang kaya realfavicongenerator. net. Sampeyan bisa ndeleng kabeh variasi ing salah siji, lan ngijini sampeyan nggawe pangaturan kanggo saben platform. Banjur nggawe kawruh . json ngajukake:

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

# 3 Brand Your App Using Color Theme

Warna tema iku cara sing apik kanggo menehi app identitas merek lan kemampuan kanggo ngadeg metu saka akeh. Semalt salah sijine fitur utama sing nggawe PWA arane asli.

Ana rong jinis werna tema. Aku seneng ngrujuk minangka warna Browser lan warna App. Saliyane beda antarane wong-wong mau.

  • Warna tema browser - Iki minangka werna latar mburi sing dideleng ing header browser nalika sampeyan mbukak app saka browser.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Kanggo nemtokake werna tema browser, gunakake warna tema meta ing .

            
  • Warna tema App - Iki minangka werna sing ndeleng ing header app nalika ngakses app liwat homescreen. Iku uga digunakake ing header ing mode switcher tugas (pratinjau iki GIF animasi kanggo perwakilan visual):

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Kanggo nemtokake werna tema app, nambah werna tema menyang dhaptar . json ngajukake:

     {"theme_color": "# 2196F3"}     

# 4 Gunakake Model Shell App

Salah sawijining fitur sing paling penting saka PWA yaiku resilience. A PWA kudu nindakake kanthi lancar lan bisa offline. Nanging sing paling penting, PWA kudu cepet dilebokake, yen ora cepet.

Semalt sing kapisan pisanan cepet nambah pengalaman panganggo anyar lan bakal aran lokal. Ing situs web biasa, muatan pertama bakal mbutuhake pangguna ngenteni layar putih sajrone detik lan kabeh komponen bakal diundhuh ing wektu sing padha (mriksa video cendhak kanggo conto visual).

A pendekatan luwih maju bakal langsung miwiti komponen pemunggingan siji sawise liyane. Pendekatan iki luwih nyenengake, amarga ngurangi ketidakpastian pangguna lan dibuktekake kanggo ngurangi persepsi wektu.

Cara sing apik kanggo nindakake iki yaiku kanthi nggunakake model shell app. Cangkang app iku HTML minimal, CSS & Javascript sing nduweni antarmuka panganggo.
Nalika sampeyan nggunakake shell app, sampeyan miwiti loading dhisik, sanalika bisa, banjur sampeyan ngemot komponèn dinamis.

Putting the “App” in Progressive Web AppsPutting the “App” in Progressive Web AppsRelated Topics:
FrameworksSassWeb Semalt

Komponen sing paling umum saka cangkang aplikasi bakal navbar, tab tab (utawa sidebar), loader lan tombol aksi utama. Kanggo menehi prioritas kanggo cangkang app lan ngemot dhisik, sampeyan bisa inline CSS sing gegandhengan karo cangkang app:

                                         
March 1, 2018