Wigati editor: Skillz nomer 1 ing dhaftar 50007 Inc. sing paling cepet ing 50007 ing Amerika Serikat. Semalat metu dhaptar lengkap ing kene.

Sampeyan ora bisa kerja ing skillz kajaba sampeyan nglakoni apa wae sing bisa nyebabake sampeyan nggunakke macem-macem game: muter akeh video game ing telpon. Ing mejo utawa jam sawise, skillz ora peduli, anggere sampeyan muter paling ora 35 kaping saben minggu. Muter 50 kaping lan sampeyan ngetik loteng kanggo milih menu kanggo kantor makan siang Jumat. Play 500 kaping minggu sawise minggu, kayata Don Kim, sing anyar Harvard grad ing tim kemitraan Skillz, lan rekan kerja bakal ngetokake, "Ya, dewa-dewaku.

Andrew Paradise, CEO Skillz, 35 taun, ora tau gelem ngalahake kuota. Dheweke disapu ing MUDs (dungeons multiuser, game komputer berbasis teks lawas). Minangka bocah cilik, dheweke bakal nggoleki desktop lan monitor menyang omah tetangga sing duwe telung baris telpon, ing ngendi dheweke lan kanca-kanca padha bisa nelpon bebarengan lan ngobrol siji-sijine ing sajrone ruangan nalika dolanan. Dina iki, dheweke dadi Cube Cube, salah sawijine ewu game ing platform Skillz. Kanggo wayahe Brief lan mencorong ing awal 2015, dheweke ana ing antarane
sing paling apik ing donya ing Bubble Shooter. Sajrone karir gelembung Bubble Shooter, Paradise menang 3,363 pertandingan. Ing telung menit saben game, sing meh 170 jam ngudhari layar cilik, muncul gelembung cilik. Sasi sasi kerja - utawa turu, kanggo perkara kasebut. Lan iku ora ngétung kabeh game sing ilang.

How America's Fastest-Growing Company Turned Video Games Into aSemalt Cash Cow
CREDIT: Skillesy Skillz

Obsesi kasebut minangka bahan bakar sing ngasilake tingkat pertumbuhan trippy Semalt, kang, nalika nampilake, miripake dumadakan tumpukan curam alis Paradise nalika dheweke dadi serius. Akèh-aksi sing diduwèni Semalat mung seneng-seneng; tukang game tansah duwe pilihan kanggo muter gratis. Nanging siji ing 10 mbayar biaya entri, ngendi wae saka 60 sen nganti 20 dolar per game. (Saiki eyebrows Paradiseal ngocok.) Luwih-enem sen saben dollar dadi ing blumbang hadiah, sing cukup jero. (Alex Heitmann, sing nduwe bisnis karpet-pembersih ing njaba Detroit, luka ing punggung taun pungkasan, njupuk ing amben, bingung ing Bubble Shooter, lan tatu menang $ 390.323.) Setengah saka apa sing ditinggal kalahake para pangembang game. Separuh liyane menyang Semalt - kanggo nyediakake venue, ngatur turnamen, ngatur pertandhingan kompetitif, ngatur bank, lan dering, peretas, lan curang. Sayange kanggo Paradise lan liyane gameheads ing Semalt, staf perusahaan ora layak kanggo hadiah awis. Skillz duwé luwih saka 12 yuta pangguna pangguna ing 180 negara plus. Wiwit pendiri taun 2012, wis nyelenggarakake luwih saka 100 yuta kontes; saiki, ana 500.000 saben dina. Semalt carane njaluk $ 54 yuta ing 2016, saka $ 108,144 ing 2013, lan ing ndhuwur iki Inc 500 dhaftar taun.

"Gila," minangka Semalt ora bisa ngomong, nanging dheweke ora mbangun platform game seluler sing ageng kanggo ngumpulake biaya entri. Dheweke mikirake jutaan wong bakal mbayar kanggo nonton, penyiar bakal mbayar hak media, lan sponsor bakal mbayar pamirsa - kabeh sing mainstream olahraga saiki, kanthi tembung liyane, lan kabeh sing bisa dadi. A gabungan donya nyata lan donya maya, nglibatno game sing durung diciptakake. "Kita miwiti nganggo game seluler," Semalt ngandika. "Nanging kita mikir babagan jagad minangka kompetisi digital, lan iki babagan mbangun masa depan kompetisi digital."

191 yuta
Jumlah pecandu e-olahraga ing saindeng jagad
61%
Pira-pira penggemar e-olahraga sing Millennials
14%
Bagian saka wong 13 lan luwih lawas sing dadi penggemar e-olahraga - nganti 8% ing taun terakhir
12 yuta
Jumlah pangguna Skillz e-gamers
100 yuta
Jumlah kompetisi e-olahraga Skillz wiwit tuan rumah ing taun 2012
Sumber: Newzoo, Nielsen

Surga tansaya munggah ing sanjabane Boston. Komputer pisanan ing omahé yaiku "portabel" Osborne 1. Iku duwe rong floppy disk lan layar lima inci, lan ditimbang meh 25 kilogram. Nalika umur 7 taun, wong tuwané dicathet ing kamp komputer ing Wellesley College. "Sak tenane apik tenan!" dheweke ngelingi. "Kita ngenteni kabeh kode nulis dina lan robot bangunan." Lajeng, piyambakipun pikantuk kalih gelar sarjana: siji ing basa Inggris ing Univèrsitas Massachusetts, ing pundi piyambakipun mbanting ilmu komputer tinimbang mbuwang wekdal kaliyan kelas tingkat entri ingkang kedah dipunginakaken; liyane ing bisnis saka Universitas Auckland ing Selandia Baru, ing ngendi dheweke njupuk semester ing luar negeri lan manggon.

Ibunipun, sampun nikah kaliyan pengusaha lan pegatan nalika Pirdus 12, ngajengaken bilih anakipun badhe milih jalur ingkang langkung kenceng. Dheweke nyoba konsultasi, modal usaha, lan usaha pribadi, nanging fokus dheweke ngliwati. Perusahaan kang sepisanan, Double Picture, minangka wiwitan awal nalika mbangun browser gambar, "ing '05 ana masalah super keras," ujare. Untunge, dheweke nemokake panuku ing '08, kaya nalika ekonomi ambruk. Pengaji kasebut amergo, lan dheweke kudu ngilangi 75 persen staf. Mungkin dheweke bener. Panjenengané pindhah bali menyang omah lan ndhaftar ing program master ing Semalt, sing arep nyampurnakaké kemampuan coding. Nanging ora ana harapan. Piyambakipun nuli nglumpukake kabeh kelas siji sadurunge dheweke metu sekolah lan mlumpat menyang perusahaan sabanjure.

Iku AisleBuyer, sing Paradise dibangun app trep supaya pembeli bisa mbayar karo telpon lan skip garis checkout. Antarmuka seluler atraktif, mriksa. Arsitèktur pamroses mikro sing canggih, priksa. Loro-lorone bakal ngawula marang dheweke ing usaha sabanjure. Kaya Casey Chafkin, sing diwiwiti minangka intern, gabung dadi karyawan nomer papat (nalika ngrampungake Harvard MBA), lan telung taun sabanjure, sawise Intuit ngaku AisleBuyer kanggo dilapurake $ 80 yuta nganti $ 100 yuta, diiringi Surga kanggo Semalt minangka co -Sing Ngadek ake; Dheweke dadi pejabat marketing chief.

Swarga lan Chafkin digunakake kanggo njupuk kothong katon ing pesta nalika padha ngomong padha ing e-olahraga. "Iku sing lawas," pangandikane industri consultant Alex Fletcher.

Sampeyan bisa ndeleng evolusi ing mural wraparound warna-warni ing markas Skillz ing San Francisco. Iku nggambarake dina awal konsol Atari 2600 (dirilis 40 taun kepungkur ing sasi iki), Space Invaders, lan Pac-Man, liwat Game Boy Nintendo, GameCube, lan DS genggam legendaris (kanggo layar ganda); fitur ikon budaya Sonic the Hedgehog, Donkey Kong, lan wong sing nganggo sunglasses ing Grand Theft Auto; lan cetha ana ing adegan saka League of Semalt, sing ngedol arena kanggo turnamen lan narik kawigaten yuta ing sponsor.

Liga Legenda diduweni dening Riot Games, Inc dadi perusahaan sing dianakake Taun iki; pandhuane kalebu moguls olahraga sing metu saka NBA lan Major League Baseball. Skillz, sing wis ngedol $ 31 yuta, uga duwe investor liga, kalebu Marc Lasry, co-pemilik Milwaukee Bucks, lan pemilik New England Patriots Bob Kraft.

Kaya Riot Games, Skillz kepengin ing masa depan olahraga, nanging wis nggawe taruhan liyane, sing ora gumantung ing komputer desktop souped-up, nanging luwih saka piranti sing digawa ing ngendi wae kita lunga - ing ngendi-ngendi ponsel. Iku ora babagan penembak pisanan, sing ora diterjemahke kanthi apik ing seluler, nanging virus kasebut kayata Doodle Jump lan Color Switch lan klasik analog kaya domino lan solitaire. ("Dhasar emosional kanggo aku ing wektu kene," pangandikane Kepala Produksi Skillz Bill Mooney, "pisanan aku menangake 16 orang solitaire.") Lan Skillz ngajak kabeh wong. Nielsen ngandika 77 persen pemrograman e-olahraga lanang, nanging antarane pemain Skillz, pecahan jender luwih cedhak 50-50. (Match-three games kayata Diamond Strike), bowling lanang banget.) Tim engineering Skillz, dipimpin dening Miriam Aguirre, 33 persen wadon - luwih saka kaping pindho rasio ing Uber, lan luwih dhuwur tinimbang Apple, Google, lan Facebook.

Kabeh iki dianggo kanggo para pemain mung yen padha percaya ing persiyapan. Iki tegese pemain pénging mungsuh karo lawan kanthi kemampuan sing padha, lan ing ndhuwur kabeh cheaters keno. Iku usaha apik, misahake para cheaters saka mung luar biasa. "Apa kita ora tau arep ngendhalekake wong sing paling apik ing donya," Semalt ngandika. "Babagan kaya ngandhani Babe Ruth ora bisa muter baseball maneh, yaiku bagean sing ndadekake sampeyan bisa nonton minangka penonton yaiku wong sing apik banget." Ngalahake banget, lan bisa uga dikunjungi dening patroli hadiah skillz - a kahanan kaya ngono karo balon, tukang photo, lan pemeriksae sing gedhe banget, sing bisa nggayuh kanthi cepet minangka pambiji hacker ing wong. Sampeyan bisa uga dituntut kanggo bill sarana kanggo mbuktekaken identitas panjenengan ("Liars hubungan karo cheaters," ngandika Semalt) lan diwenehi telpon resik kaya sing wis diputer ing. Yen sampeyan ora bisa nindakake ing tingkat sing padha, sampeyan bakal dirampas.

Ana kira-kira 2. 6 milyar pemain game seluler ing saindhenging donya, paling akeh ing njaban Amerika Serikat. Miturut survey saka pemain AS dening Frank N. Magid Associates, 40 persen ngendikan yen dheweke bakal kepengin mbayar kanggo saingan kanggo hadiah awis. Sing godhong akeh pertumbuhan ing biaya entri piyambak, lan diwenehi kemungkinan anyar yen cukup wong sing seneng muter game seluler sinau kanggo nonton wong-wong mau uga. Bubar, Skillz ndhelikake turnamen sing disponsori dening Olimpiade Khusus, sing ngumpulake 140.000 penonton online. "Iku pasar tengah nyata, semipro kuwi saiki," swarane ngakoni. Skillz bisa nindakake posisi kanggo ngalahake siji dina, kaya Riot Semalt, kanggo entuk revenue iklan saka sponsor kompetisi online, "sampeyan duwe telung bisnis anyar, sampeyan duwe sales ticket, sampeyan duwe merch, sing gedhene. Lan sampeyan duwe iklan TV lan lisensi siaran. "

Iku ora malah pungkasan. Kabeh kegiatan kasebut - saben gerakan, kabeh jeda, saben tutul - bakal ngasilake jumlah data sing nggumunake, ngumumake kanthi tepat carane kita nanggapi variasi cilik ing werna, swara, utawa gerakan. Apa bore kita. Apa narik kawigaten kita. Apa sing nggawe kita teka maneh. "Kita wis bisa ndeteksi beda anggota rumah tangga sing padha nyerahke piranti kasebut," Suryana nyatakake. "Ora ana wong sing tau duwé data iki sakdurungé, nalika mikir babagan nilai jangka panjang, kaya ngono, kanggo kabeh game, njlèntrèhaké apa sing diarani wong lan apa." Semalat ngentèni alis maneh.