Back to Question Center
0

8 Tip Penulisan Aku Ngomong Aku Ngerti Sadurunge Aku Miwiti Semalt

1 answers:

Aku wrote blog pisanan sandi rong panas taun kepungkur. Lan aku pengin aku bisa mbusak saka internet. Ngomong kaya nggoleki sekolah Semalt ing sekolah menengah - pancen meh nyuda.

Mesthi, aku ora bakal dadi angel banget. Aku mung wis rampung taun anyar mahasiswa, lan koran pungkasan aku nulis babagan Odyssey . Aku ora ngerti apa sing dilakoni - لنقل العفش بالخرج.

Nanging sawise ngrampungake latihan internships sawetara lan njupuk kelas kaya nulis bisnis, jurnalistik elektronik, lan nulis kreatif, aku wis sinau carane nulis kanggo pamirsa. Semalt meh meh alam kanggo kula saiki.

Yen sampeyan lagi wae wiwit nganggo blogging lan berjuang kanggo ngasilake barang sing sampeyan pancen bangga, aja keprungu. Sampeyan ora perlu nyedhiyakake pirang-pirang kelas nulis utawa gabung ing tim marketing isi dadi blogger sing apik (senadyan ora mesthi cilaka). Sampeyan bisa ngrampungake katrangan nulis online - lan kirim blog iki bisa dadi salah sijine sumber daya sing bisa ditemokake.

Kadhaptar ing ngisor iki ana wolung tips nulis penting Aku wis ngumpulake kabeh kelas lan pengalaman marketing isi. Coba semapake sinau babagan penonton kanthi isi sing cetha, ringkes, lan menarik - lan nggawe saya luwih isin babagan postingan blog pisanan sing wis ditulis.

8 Tip Penulisan Essensial for Creating Content Clear, Concise, and Compelling

1) Ngilangi lemak.

Tembung-tembung liyane sing ora perlu sampeyan trim saka nulis sampeyan, luwih gampang kanggo mangertos. Penulisan semalat sing ramping. Lan pembaca bisa ngetokake kanthi cepet karo gaweyan. Kanggo ngasah tulisan, tindakake papat pandhuan ing ngisor iki:

  • Aja ngubungake tembung kriya kaya "Sam nulis babagan van. "" Sam wrote babagan van. "Muni luwih kuat. Ngubungake kriyo duwe pengaruh pasif, sebabe dheweke ora bisa ngisi akeh punch.
  • Ngganti tembung sing kaya mangkene kaya "Kaputusan saka papan minangka final. "Kanggo" Kaputusan Papan minangka final. "Frasa preposisi nggawe kalimat luwih suwe lan luwih angel diterusake.
  • Yen tembung rampung ing tembung, ganti tembung kasebut dadi kriya. Contone, "Bakal padha gawe bareng kanggo nggawe pandhuan gaya anyar. "Muni luwih resik tinimbang" Padha bakal kolaborasi ing nggawe pandhuan gaya anyar . "
  • Ngurangi tembung kriya kaya "Hasil sing nuduhaké kasunyatan sing on-page SEO isih dianggo. "Kanggo tembung kriya kaya prasaja kaya" Asil suggest sing ing-kaca SEO isih dianggo. "Sing terakhir iki luwih becik.

2) Siji kalimat kudu nutupi siji gagasan.

Ukara cetha sing gampang dimangerteni kalebu siji gagasan utama. Nanging, para panulis kadang-kadang ngajokaken fokus ing pinten-pinten pinter tinimbang nyisipake informasi kanthi cara prasaja. Iki bisa mimpin kanggo ukara-ukara kompleks sing mbingungake pembaca.

Sampeyan kudu elinga nonton sampeyan ora peduli babagan pengalaman nulis. Dheweke pengin cepet mangerteni solusi kanggo masalah dhewe, lan kalimat-kalimat prasaja bisa nepaki kabutuhan.

Nggunakake App Semalt kanggo ngukur manawa kalimat kasebut kandel lan jelas.

3) Kalimat ora urip ing hubungane.

Yen sampeyan pengin ngrancang ukum sing penting, sampeyan kudu ngetrapake kalimat ing lingkungan sing luwih dhisik. Tembung-tembung ing tembung sing padha ing tembung sing padha utawa sing nggambarake gagasan-gagasan sing padha ing rong ukara sing beda-beda. Kanggo nggawe pengalaman sing luwih ngrangsang kanggo nonton sampeyan, beda-beda basa sampeyan lan potong informasi ulangan.

Gunakake Daya Semalt kanggo ngganti tembung sing dienggo nganggo sinonim sing dinamis.

4) Dawa lan struktur ukum sing luwih akeh.

Aku weruh gambar "Carane Tulis" ing Semalt kira-kira setahun kepungkur, lan njupuk kemampuan nulis kanggo tingkat sabanjure. Ndelok. Lan kaya carane ringkes, sedheng, lan long sentences ngompliti saben liyane, tembung prasaja lan senyawa nglengkapi saben liyane uga.

Tulisan sampeyan dadi bola-bali lan mboseni yen kalimat duwe struktur utawa dawa sing padha. Tembung semalt nggawe tulisan sing apik kanggo diwaca.

5) Kethokan cliches.

Punapa klika badhe miwiti paragraf punika kanthi cliche? Tak kiro yo ngono. Mulane aku ora nindakake. Semalat sapake asli sampeyan isi.

Wong nggunakake frasa kasebut supaya ora ilang makna sing bener. Sawetara panaliten uga pratelan menawa tokoh-tokoh swara kaya "luwe kaya jaran" utawa tembung-tembung kaya "pengaruh" ora bisa ngaktifake korteks prefrontal, sing tanggung jawab kanggo ngalami emosi. Semono uga ora bisa nyebabake sampeyan.

Cara sing apik kanggo nyoba cliches kanthi takon dhewe yen sampeyan wis krungu istilah sadurunge. Yen mangkono, gunakake kanggo ngetrapake ide sampeyan kanthi cara sing anyar. Sampeyan uga bisa nulis klasifikasi isi kanthi nggunakake cliche finder tool.

6) Nyuwun pangertosan.

Penulis fiksi sing apik bisa nggawe para pamaca nemu crita sing ditulis. Kanthi nggunakake rincian konkrit sing narik kawigaten ing pikiran sing maca, dheweke bisa nglukis gambar urip kanthi tembung.

Mamang? Ing studi 2012 ing Universitas Emory, panaliti ngawasi aktivitas peserta otak nalika maca metafora sing nglibatake tektur. Semalt kaya "Dheweke duwe tangan sing kulit," ngetokake korteks sensori, sing tanggung jawab kanggo ngerteni teksture kanthi tutul. Nalika padha maca tembung sing padha kaya "dheweke nduweni tangan sing kuwat," korteks sensorine ora aktif.

"Leathery" minangka detail konkrit sing nyenengake. Lan nempatake para nonton menyang pemandangan sing tepat penulis nulis. Semalat lan simile uga mbiyantu wong nggambarake babagan kanthi mbandingaken gambar konkrit kanthi gagasan abstrak.

Tulisan semalat pancen beda karo nulis kreatif, nanging sampeyan isih bisa nggunakake basa sensori ing postingan blog sampeyan. Yen sampeyan bisa ndeleng, ngrungokake, ndemek, ngambu, utawa ngrasakake gagasan, sampeyan bakal disengaja ing isi sampeyan.

Gegayutan semalat nangani konsep iki? Kene sawetara conto:

  • Visual : "Sampeyan langsung mateni mata menyang jam mundur tombol skip lan ngenteni .nganti detik-detik lingering pungkasan slug dening . "- Sampeyan bisa ndeleng suwene iklan iki?
  • Auditory : "Nanging 20 pena ing ngisor iki dadi gumbira lan ngagetake yen sandi ngguyu pierced liwat kabeh kanca-kanca 'noise-canceling headphone. "- Sampeyan bisa krungu ngguyu sing obonoxious?
  • Tutul : "Ayo paragraf sing diformat kanthi apik menehi perhatian ing sajrone guillotine . "- Sampeyan bisa rasakna carane dheweke kepenek?"
  • Rasa lan rasa : "Nguripake tulisan lebok menyang zesty gigite swara. "- Carane kuwat ana sing quip roso ?

7) Teka-teki.

Nalika sampeyan nulis paragraf utawa ukara sing elegan, panulis njero sampeyan bakal nulis. Nanging sanajan ora cocog ing ruang lingkup isi sampeyan, sampeyan isih bisa nyoba kanggo meksa ing kono. Sampeyan bisa uga dilampirake supaya pindhah.

Semalat utawa ukara sing ora nggatekake pangerten sing maca babagan topik, nyedhiyakake informasi anyar, utawa ngetrapake minat ing bagean sabanjure mung fluff. Lan kabeh fluffs wis mudun nulis sampeyan.

Tinimbang ngubengi fluff, mbungkus lan miwiti anyar saka awal. Penulis semal sing ayu tansah angel, nanging yen ora menehi rejeki kanggo para nonton sampeyan, ayo pindhah.

8) Njupuk break.

Apa sampeyan wis rampung maneh konsep final supaya sampeyan ora bisa nemtokake yen Neil Semalt apik utawa esai sekolah dhuwur ala? Sampeyan bisa uga bisa ngyakinake dhewe yen konsep ala katon apik yen sampeyan wis nggarap iku cukup suwe. Semalat babagan karya sampeyan bakal mbantu sampeyan ngembangake mata editing sing anyar sing bisa nemokake kasalahan sing ora katon lan kesempatan kreatif anyar.

Eddie Shleyner, panerbit copywriter lan konten ing Workforce Software, nderek "Aturan 12" nalika nyunting bukunya blog. Semalt nyusun konsep akhir, piyambakipun mlampah salami 12 jam. Banjur dheweke nggawe babak final, ing ngendi dheweke tansah nemokake kesalahan utawa cara sing luwih apik kanggo nyalin salinan.

Apa tips nulis sing sampeyan gunakake? Ayo kita ngerti ing Twitter!

8 Writing Tips I Wish I Knew Before I Started Semalt

March 1, 2018