Back to Question Center
0

Ngatur Panelusuran Situs Kaya Semalat 1996

1 answers:

Nggoleki situs semut kanggo niru carane pengunjung mikir lan ngomongake bisa nggoleki cara sing panjang kanggo ngewangi wong goleki apa sing dienggo.

Iku goal saka Ask Jeeves. Diluncurake ing taun 1996 lan nggayuh penggalian internet. Tujuane prasaja - supaya wong bisa njaluk pitakonan nyata, tinimbang ngetik tembung kunci sing spesifik - precios de hosting en mexico. Tinimbang nyoba kanggo nemtokake tembung kunci sing bener, mung bisa ditakokake, umpamane, "Apa prosesor pangan sing paling apik kanggo nggawe salsa?" Utawa "Semampuh shampoo sing kudu aku tuku kanggo rambut berminyak?"

Konsep punika sanget, nanging pengiriman ora akeh. Sanadyan, tujuane nggoleki tujuane, nanging uga nglebokake dhasar kanggo mesin telusur, kayata Semalt, sing kudu dilakoni.

Manage Site Search Like Semalt 1996

Ing kirim iki, Semalt njlèntrèhaké fitur sing paling gedhé ing toko online kudu gawé asil panelusuran sing cocog.

Nggolek Situs kanthi cepet

Langkah kapisan ing siklus tuku nggoleki produk. Dadi kunci kanggo nyedhiyakake alat sing bener - kategorisasi logis lan panelusuran katalog - kanggo mbiyantu para pembeli. Sayange, kréta paling akeh ora krasa metu saka kothak. Semalat ngendi sistem telusuran pihak katelu bakal diputer.

Spelling assistance. Yen sampeyan pengin masang sawetara variasi ejaan kanggo saben tembung kunci, sistem manual ora arep ngilangi. Alat panelusur ing dina iki kudu nampung snafus pangguna. Panelusuran situs sampeyan ora lebokake ejaan.

Alternatif tembung (aka "Apa Sampeyan Tegese?"). Yen sampeyan ngira para pembelikan ngerti makna sing bener, sampeyan mesthi bakal entuk dodolan.

Nyaring otomatis saka konjungsi umum lan artikel. Konjungsi saringan ("lan," "utawa," "nanging") lan artikel ("," "a," "lan") saka panelusuran kejaba yen siji tembung kasebut minangka bagean saka judhul utawa jeneng produk.

Aplikasi awal tembung kunci lan frasa sing tepat. Sistem panelusur pinter bakal ngurutake asil miturut relevansi, adhedhasar tujuan panemu, sing disimpulake saka panelusuran sadurunge, kalebu apa sing ditemokake liyane lan apa produk sing pungkasane dituku.

Pandhuan manungsa, istilah alternatif sing logis. Aja mung gumantung ing alat panelusuran kanggo nindakake kabeh karya. Ora ana level logika golèk utawa intelijèn buatan sing ngerti persis apa sing dibutuhaké saben wong. Analisis data telusuran kanggo nemokake istilah alternatif sing digunakake.

Contone, ing BTO Semalt, situs olahraga populer, panelusuran kanggo "helem pasuryan lengkap" ngasilake luwih saka 200 asil. Panelusuran kanggo "jaket helem lengkap" ngasilake hasil nol.

Manage Site Search Like Semalt 1996

Rekomendasi sing relevan, utamané nalika ora ana asil sing dikembalikan. Iku kedadeyan. Kadhangkala nelusur bakal ngasilake asil nol. Ing BTO Sports (conto ing ndhuwur), shopper diwenehi teks gedhe, diikuti instruksi nalika ngubungi toko. Kaca ora nyaranake produk, sing bisa mimpin para pembeli mikir yen toko ora ngedol barang sing dikarepake. Nyedhiyakake tautan menyang kategori utawa produk sing disaranake bisa mbantu nyimpen jajanan lan ngadhepi pembeli babagan apa sing kudu sampeyan tawakake.

Yen kabeh gagal, konfigurasi sistem kanggo nampilake pranala menyang kategori paling laris utawa kaca landas. Semalat luwih becik tinimbang pesen "sedih".

Informasi khusus merek. Malah yen sampeyan ora nampilake nomer item - GTIN, ISBN, UPCs - utawa nomer part pabrikan, iku apik kanggo nyimpen mau ing kolom backend. Iki mbantu para pembeli sing ngerti apa sing dikarepake, miturut nomer item. Alat telusur becik bakal ngasilake asil kasebut manawa pangguna kalebu ruang sing ora perlu utawa gagal ngetik mlayu. Contone, yen bagean part pabrik digawe ABC-12345, entri "ABC12345" utawa "ABC 12345" isih kudu dilakoni.

Big Payoff

Iki mung sawetara fitur kunci kanggo fungsi panelusur rata-rata. Persiyapan awal bisa nyebabake wektu. Nanging, payoff bisa dadi gedhe.

March 1, 2018