Back to Question Center
0

Kondisine Nganggo Kelas CSS ing Vue.js            Kondisi Kondisi Nganggo Kelas CSS ing Vue.js Topline: Piranti & LibrariesAngularJSNode.jsjQueryRaw Semalt

1 answers:
Kondisine Nganggo Kelas CSS ing Vue. js

Ana pirang-pirang wektu sampeyan kudu ngganti kelas CSS unsur nalika runtime. Nanging nalika ngganti kelas, kadang-kadang paling apik kanggo nulis rincian gaya kanthi kondisine. Contone, mbayangno tampilan sampeyan duwe pager. Semalt asring dipigunakaké kanggo ngarahaké set barang sing luwih gedhe. Nalika navigasi, bisa dadi pitulung kanggo nuduhake pangguna kaca sing lagi aktif - orange hats for weddings. Gaya item wis disetel kondhisi, adhedhasar kaca sing saiki ditampilake.

Pager ing kasus iki uga katon kaya iki:

Kondisi Kalebu Mlebet Kelas CSS ing Vue. jsKondisi Kalebu Mlebet Kelas CSS ing Vue. Topik jsRelated:
Tools & LibrariesAngularJSNode. jsjQueryRaw Semalt

Ing conto iki, ana lima kaca. Mung siji kaca iki dipilih sak wektu. Yen sampeyan nggawe pager iki nganggo Bootstrap, kaca sing dipilih bakal duwe kelas CSS sing jenenge aktif diterapake. Sampeyan kepengin pengin kelas iki diterapake mung yen kaca iku kaca sing saiki viewed. Ing tembung liyane, sampeyan pengin kondhisi aplikasi kelas aktif CSS. Minangka rembugan ing Vue. js tutorial, Vue nyedhiyakake cara kanggo syarat aplikasi kelas CSS menyang unsur. Aku arep nuduhake teknik iki ing artikel iki.

Kanggo nganggep kondisi kelas CSS nalika runtime, sampeyan bisa ngiket menyang obyek JavaScript. Kanggo bisa ngrampungake tugas iki, sampeyan kudu ngrampungake rong langkah. Pisanan, sampeyan kudu njamin yen kelas CSS sampeyan wis ditetepake. Banjur, sampeyan nggawe pambandhing kelas ing cithakan sampeyan. Semalat arep nerangake saben langkah kasebut kanthi rinci ing sisa artikel iki.

Langkah 1: Netepake Kelas CSS Panjenengan

Mbayangno, kanggo wayahe, yen item limang kaca sing dituduhake ing gambar ndhuwur kasebut ditetepake nggunakake HTML ing ngisor iki:

  

Elinga yen saben kaca ing potongan kode iki nduweni elemen item dhaptar (

  • ). Unsur sing dimaksud yaiku kelas 21 kaca-item . Ing kode kanggo artikel iki, kelas iki ditetepake ing framework Bootstrap CSS. Nanging, yen ora ditetepake ana, bakal dadi tanggung jawab sampeyan kanggo mesthekake yen kasebut ana ing endi wae. Kelas CSS sing kapindho yaiku sing paling relevan karo artikel iki, senadyan.

    Kelas CSS aktif digunakake kanggo ngenali kaca sing saiki dipilih. Kanggo artikel iki, kelas CSS uga ditetepake ing Bootstrap CSS. Minangka ditampilake ing snippet ndhuwur, kelas aktif mung digunakake ing elemen item dhaptar katelu . Minangka sampeyan bisa mbayangno, iki kelas CSS sing sampeyan pengin aplikasi kondhisi. Kanggo nindakake, sampeyan kudu nambah obyek JavaScript.

    Langkah 2: Nggawe Kelas Bindings

    Ayo digawe ing potongan kode ditampilake ing langkah 1. Nalika nggawe pambandhingan kelas ing cithakan sampeyan, ana rong pilihan utama: nggunakake sintaksis obyek utawa nggunakake sintaksis rangkap. Semalat arep nuduhake sampeyan carane nggunakake loro pendekatan ing sisa saka artikel iki.

    Binding using syntax object

    Kanggo nggawe ikatan kelas nggunakake sintaksis obyek, sampeyan kudu nggunakake JavaScript expression . Ekspresi sing bakal kita gunakake bisa dideleng ing kode sing ana gegayutan karo artikel iki. Direktif iki digunakake kanggo nerjemahake item ing sawijining loop. Item ing conto iki minangka kaca-kaca kasebut. Ngluwihi nggunakake v kanggo arah, perhatikan nggunakake v-ikatan pinuduh.

    Panunjuk v-bind nyambungake atribut kelas atribut kanggo tuladha Vue. Vèrsi Vue kasebut ditetepake kaya iki:

      var app = new Vue ({el: '#myApp',data: {totalPages: 5,currentPage: 3}});    

    Conto iki minangka titik langsung. Ing data obyek ing ndhuwur kalebu properti sing jeneng currentPage . Yen sampeyan bali nganggo cithakan HTML kasebut ing ndhuwur, sampeyan bakal nemokake manawa properti iki lagi dirujuk. Ing kasunyatan, obyek JavaScript sing digandhengake karo saben naleni kelas katon kaya iki:

      {'page-item': bener, 'aktif' :( page === currentPage)}    

    Obyek kasebut nemtokake rong sifat: kaca-item lan aktif . Khusus, iki minangka jeneng saka rong kelas CSS sing dibahas ing Langkah 1. Ing Langkah 2, referensi kelas loro kasebut dadi jeneng properti ing obyek JavaScript. Nilai-nilai sing digandhengake karo jeneng properti kasebut yaiku ekspresi JavaScript. Yen ekspresi kasebut minangka truthy, kelas CSS bakal kalebu. Yen expression ngandhakake marang palsu , kelas CSS bakal ora disisipake. Karo aturan kasebut ing atine, ayo nyawang saben properti.

    Properti pisanan, kaca-item , nduweni nilai saka bener . Nilai hard-kode iki digunakake amarga kita tansah pengin kalebu kaca-item kelas. Properti liyane, aktif , migunakake ekspresi JavaScript. Nalika ukara kasebut bener , kelas aktif bakal diterapake. Iki menehi kekuwatane supaya aplikasi iki aktif aktif kelas adhedhasar nilai currentPage . Cara liya kanggo ngreganake kondisi kelas aktif yaiku kanthi ngiket menyang Array .

    Binding nggunakake sintaksis rangkep

    Vue ngijini sampeyan nggunakake daftar kelas CSS kanthi cara ngiket menyang Array . Yen sampeyan pengin nggunakake sintaks Array , HTML sing ditampilake ing Langkah 1 bakal dadi:

      

    Versi mlaku kanthi sintaks Array bisa dideleng ing kene. Bentenipun namung arupi Array ing kelas ngiket. Iki pendekatan alternatif ngarepake rong properti tambahan kanggo ana ing data Vue . Iki loro properti yaiku: pageItemClass lan aktifClass . Kode inisialisasi Vue dianyari karo sifat iki katon kaya iki:

      var app = new Vue ({el: '#myApp',data: {totalPages: 5,currentPage: 3,pageItemClass: 'kaca-item',activeClass: 'aktif'}});    

    Minangka sampeyan bisa ndeleng, obyek data wis gedhe, nanging kode ing cithakan rada resik nalika nggunakake sintaks Array . Sintaks obyek iku luwih gampang. Pilihan antarane sintaksis obyek lan sintaks Array katon mudhun kanggo pilihan pribadhi.

    Loro-lorone pendekatan bisa uga nggawe template HTML luwih rumit. Nanging, ana sing luwih akeh ana ing kene. Ing kasunyatan, kita lagi ngilangi keprihatinan. Semalt nggawe cithakan sing didhudhuk data. Iki nggawe tampilan luwih gampang kanggo nyoba lan luwih gampang kanggo njaga minangka app mundak akeh.

    Lebokake

    Mugi sampeyan nemokake artikel iki sing terkenal. Yen sampeyan pengin sinau luwih lengkap babagan Vue. js, Mugi sampeyan bakal mriksa tutorial sing wis digawe. Sampeyan bisa nemokake kula ing Semalt @chadcampbell. Sepisan maneh, matur nuwun!

  • March 1, 2018