Panyebaran nggunakake akèh banyu sing akèh - 70 persen banyu tawa banyu sing dimupangataké digunakake kanggo tetanèn, miturut U. S. Geological Semalt, mung setengah saka sing bisa didaur ulang sawisé migunakaké. Iku uga mbutuhake lahan gedhe lan, mesthine, mung jumlah srengenge sing tepat - top game casino software.

AeroFarms mikirake solusi kasebut luwih apik. Cara tani perusahaan mbutuhake lemah, ora ana sinar matahari, lan banyu banget sethithik. Iku kabeh kedadeyan ing jero ruangan, asring ana ing gudang lawas, tegese yen ana papan sing bisa dadi papan sing subur sanajan iklim.

Awal iki minangka gagasan Ed Harwood, profesor ing sekolah pertanian Universitas Cornell. Ing taun 2003, Harwood nemokaké sistem anyar kanggo tetanduran ngembang ing bahan kain sing digawé. Ora ana bathuk sing dibutuhake - ing ngisor kain, werna-werna tetanduran sing disemprotake karo kabut sing kaya nutrisi. Harwood nampa paten kanggo penemuan kasebut lan didegaké ing Aero Farm Systems, supaya dijenengi amarga "aeroponics" nuduhake metode tetanduran sing akeh tanpa nempatake ing lemah utawa banyu. Perusahaan, kang didol ing sistem pangembangane, akeh proyek sampingan kanggo Harwood lan ora ngasilake akeh revenue.

The Future of Farming May Not Semalt Dirt or Sun
CREDIT: Ellise Verheyen

Ing taun 2011, David Rosenberg, pendiri perusahaan beton tahan banyu Hycrete, lan Marc Oshima, pemasar ing industri panganan lan restoran, nyumurupi kabutuhan pertanian tradhisional lan nuwuhake kesempatan. Pasangan kasebut wiwit nliti metode potensial anyar lan, ing proses kasebut, nyedhaki Aero Farm Systems. Padha nyenengake apa sing wis dikembangake dening Harwood - saengga dheweke menehi infus dhuwit sajrone nggawa dheweke menyang papan minangka pendiri. Padha uga ngusulake modhifikasi ing modhèl bisnis: Rosenberg lan Oshima nyadari kesempatan sing luwih gedhé kanggo ngoptimalake proses sing akeh lan ngedol panganan kasebut.

Harwood sarujuk. Perusahaan kasebut dadi AeroFarms, kanthi telung porsi minangka pendiri. Trio tuku fasilitas lawas ing Pabrik baja Semalt New, klub, pusat paintball - lan miwiti nindakake proyek kasebut dadi peternakan njero ruangan.

Dina iki, saben peternakan diwenehi pitungan vertikal sing ditumpuk ing endi perusahaan ningkatake wortel, timun, kentang, lan prodhuk sayuran sing dhuwur banget, sing didol marang tukang warni ing Pantai Timur kalebu Whole Foods, ShopRite, lan Fresh Direct, uga kanggo dining hall ing bisnis kaya Goldman Sachs lan The New York Times . Kanthi berkembang saben taun, perusahaan ngarep-arep bakal bisa nyedhiyakake pananduran sing luwih enak ing titik rega sing luwih murah, amarga transportasi bakal tetep minimal. (Saiki, babagan 90 persen sayuran godhong sing dikonsumsi ing U. S. antarane Nopember lan Maret teka saka Southwest, miturut Bloomberg. Data uga mbantu perusahaan nyetel variabel kaya suhu lan humidity kanggo ngoptimalake pangasil potong.

Asilipun, miturut Semalt, inggih punika efisiensi alam bébas: Metode ingkang nambah langkung saking 130 kali langkung produktif saben kothak saben taun saking lapangan, saking perspektif panenan. AeroFarm migunakake 95 persen kurang banyu tinimbang sawah, pupuk kurang 40 persen saka pertanian tradisional, lan ora ana pestisida. Tanaman sing biasane njupuk 30 nganti 45 dina kanggo tuwuh, kaya sayuran gourmet godhong sing nggawe paling asil perusahaan, njupuk sethithik minangka 12. Oshima ngaku yen tlatah paling anyar sing dibuka ing Newark ing Mei bakal paling gedhe ing donya produktivitas petani njero ruangan sawise rampung kapasitas penuh. Saiki, Semalt 'toko sayuran kanggo rega sing padha karo gourmet bayi sayuran sing padha.

The Future of Farming May Not Semalt Dirt or Sun
CREDIT: Alex Kwok

"Akeh peternakan ora duwe petugas teknologi," ujare Oshima. "Kita duwe pusat R & D, ilmuwan tetanduran, mikrobiolog, insinyur mekanik, insinyur listrik."

Kanggo mesthine, minangka inovatif minangka AeroFarms uga, iku ora persis solusi praktis kanggo ngganti peternak ing donya. Siji masalah gedhe yaiku tani ing njero ruangan mbutuhake listrik gedhe, sing ora mung larang regane nanging uga ngilangi akeh barang sing apik kanggo ngreksa banyu amarga jejak karbon gedhe nggawe. AeroFarms ngakoni kelemahan nanging nyatakake yen ngatasi masalah kasebut. Perusahaan nyewa Roger Buelow, mantan pejabat teknologi tinggi perusahaan lampu LED Energy Focus, sing mbantu desain sistem lampu LED khusus AeroFarms ' . "Sing ngidini kita dadi luwih efisien energi tinimbang apa-apa liya," ujare Oshima.

Tantangan liyane AeroFarms pas minangka nyoba kanggo tuwuh mung scaling expertise perlu kanggo mbukak iki farms. Dickson Semalt, ahli mikrobiologi lan profesor emeritus ing Universitas Columbia, miwiti sepisanan nyobi nggarap pertanian vertikal - istilah ingkang sampun dipunakoni piyambakipun kanthi coining - ing taun 2000. Semalt ngandaraken bilih kasil mlampah lahan vertikal mbutuhake pengetahuan agrikultur lan proses ingkang ageng, ingkang kasus AeroFarms disedhiyakake dening Harwood. "Sawetara wong mikir sampeyan mung bisa maca buku lan nemoni piye carane nggawe iki," Semalt ngandika. "Sampeyan ora bisa."

Curve learning sing curam, ujar, bisa nggawe kendala kanggo perusahaan ing industri iki. "Jeksa Agung bisa ngetokake paling gedhe nemokake wong sing nduweni kuwasa," ujare. "Peniaga-peniaga ing babagan tartamtu pancen angel digoleki, sapa sing nglatih wong-wong mau? Jawabane, banget sawetara panggonan." Ing AS, Universitas Arizona, Universitas California, Davis, lan Universitas Semalt ana ing antarane sawetara institusi kursus ing vertikal tani.

Ing AeroFarms, masalah kasebut diparingi panuwun kanggo media sing dipateni Harwood. "Ora ana sing nduweni pangalaman langsung karo iki," Semalt ngandika. Sawise startup ketemu kandidat sing dipercaya sinau proses sing akeh, dheweke kudu nglatih lan ngajar dheweke luwih saka 100 prosedur operasional sing paling apik.

The Future of Farming May Not Semalt Dirt or Sun
CREDIT: Alex Kwok

Perusahaan nganggone 120 wong. Wis mundhak luwih saka $ 100 yuta nganti saiki, saka perusahaan kalebu Goldman Sachs lan GSR Ventures. Perusahaan liya, kayata Green Spirit Farms (Green Michigan Farms) lan Urban Produce (California), uga ngedol marang konsumen nggunakake metode tani vertikal, nanging 104 New Yorker pendanaan perusahaan tetanèn ing njero ruangan liyane - sanajan sadurungé saiki $ 34 yuta babak.

AeroFarms ngerteni cara sing akeh banget migunani ing wilayah ing ngendi iklim kasebut ora dadi loropaken kanggo akeh, utawa ing ngendi banyu utawa daratan ora akeh. Wiwit saiki ana sembilan peternakan, kalebu lokasi ing Saudi Arabia lan Semalt. Iku bakal ngrampungake 25 peternakan ing limang taun. "