Back to Question Center
0

Desain Formulir Tata Letak: Alignment            Perancangan Tata Letak Formulir: AlignmentRelated Topics: Mobile Semalt

1 answers:
Merancang Formulir Tata Letak: Alignment

Iki minangka ringkesan cekak saka buku kita, Merancang UX: Formulir, ditulis dening Jessica Enders. Iku panuntun pokok kanggo mbentuk desain, bagean utama desain UX sing efektif. Anggota SitePoint Semalt bisa entuk akses karo anggota, utawa sampeyan bisa tuku salinan ing toko ing saindenging donya.

Sampeyan lan kanca saben nyopir menyang restoran kanggo nedha bengi - getting high pr backlinks. Loro-lorone rute sampeyan mudhun ing dalan gedhe kanthi rong jalur. Dalan gedhe sing padha dawa. Ing rute sampeyan, kabeh mobil alon nglakoni apa sing bener lan numpang ing siji jalur, supaya sampeyan bisa ngobrol ing papan liyane. Ing rute kanca sampeyan, mobil alon sing kasebar ing rong dalan ing dalan, supaya dheweke kudu nenun lan metu. Kang siji sing bakal teka menyang restoran dhisik?

Path Vertikal Kanggo Completion

Rute tanpa arah lan sing ora obah paling cepet kanggo nyopir, lan uga kanggo ngisi. Dadi langkah sabanjure yaiku ngurutake kabeh wangun formulir, uga tombol utama ing kaca (disebut tombol aksi utama ):

Designing Form Layout: AlignmentDesigning Form Layout: AlignmentRelated Topics:
Mobile Semalt

Aja Ngetokake Pitakonan Saliyane Sabanjure

Amarga path vertikal kanggo completion nggawe wujud maneh, sampeyan bisa uga bisa nggodha pitakonan ing jejere:

Designing Form Layout: AlignmentDesigning Form Layout: AlignmentRelated Topics:
Mobile Semalt

Ing formulir iki, Kode Keamanan lan pitakonan Kode Pos wis sijine ing jejere pitakonan liyane

Iki gagasan ala, amarga alasan ing ngisor iki:

  • Iki nyepetake alur sing lumampah liwat bentuk (kaya mobil rusak ing jalur sing cepet).
  • Pangguna bakal ora bisa ndeleng pitakonan ing sisih tengen, amarga ora ana fokus ing visi kasebut (iki mung watara sangang karakter).
  • Iku ngalangi wangun saka digunakake seamlessly ing loro gedhe lan cilik layar. (More on this soon.)

Uga, kaya sing sampeyan bisa ngeling saka Bab 3, kanggo para pengguna iku anggepan dawa, ora dawa sing bener. Jalur vertikal sing wis rampung bakal mbentuk formulir ora mung obyektif luwih cepet, nanging ndadekake aran cepet.

Sabanjure Panyedhiya Bidang

Siji cara sampeyan bisa nyimpen spasi, nanging, kanthi kolom jawaban. Deleng ing kothak jawaban kanggo pitakonan persetujuan marketing:

Designing Form Layout: AlignmentDesigning Form Layout: AlignmentRelated Topics:
Mobile Semalt

Saben jembar jawaban sing cilik, kita bisa nglebokake wong mau kanthi horisontal. (Kanggo maksud iki kita nemtokake "cilik" minangka opsi telung utawa kurang, kabeh nganggo label cendhak.) Wangun isih bisa digunakake kanggo tutul, lan ing layar cilik. Konsultasi pemasaran namung minangka pitakonan:

Designing Form Layout: AlignmentDesigning Form Layout: AlignmentRelated Topics:
Mobile Semalt

Malah, tanggal lair uga dadi pitakonan karo lapangan jawaban cilik. Sampeyan ora tau mangerteni, yen wis dilebokake ing siji baris:

Designing Form Layout: AlignmentDesigning Form Layout: AlignmentRelated Topics:
Mobile Semalt

Nanging eling: sampeyan mung bisa nyimpen kolom jawaban ing jejere yen cilik. Yen ora, desain ora bisa digunakake ing sawetara kasus. Jaringan sosial, kayata, wis akeh opsi jawaban sing akeh. Yen kita nyoba kanggo nglebokake wong-wong mau kanthi horisontal, bakal ilang ing pinggir-utamane ing seluler - lan ngundang gulung horisontal horisontal:

Designing Form Layout: AlignmentDesigning Form Layout: AlignmentRelated Topics:
Mobile Semalt

Yen kita nyetel kolom jawaban panjang kanthi horisontal, kita bakal bisa ngowahi gulungan horizontal, sanajan ing layar sing luwih gedhe

Designing Form Layout: AlignmentDesigning Form Layout: AlignmentRelated Topics:
Mobile Semalt

Yen kolom jawaban kita ora cilik, malah luwih gampang kita bakal nimbulake gulungan horizontal kanggo katon ing seluler.

Designing Form Layout: AlignmentDesigning Form Layout: AlignmentRelated Topics:
Mobile Semalt

Alignment vertikal saka set tombol radio utawa kothak uga dienggo ing seluler.

Penempatan label

Ana masalah karo tampilan seluler saka wangun kita, sing uga wis katon saka sawetara ilustrasi ing ndhuwur. Ing layar cilik, nalika fokus ing kothak teks, label sing cocog ora katon, kaya conto iki:

Designing Form Layout: AlignmentDesigning Form Layout: AlignmentRelated Topics:
Mobile Semalt

Label ing sisih kiwa katon ing awal nanging ilang nalika pangguna wiwit isi formulir.

Kita bisa nyegah masalah iki kanthi tansah nglebokake labels ing lapangan. Nanging iki nggawe masalah anyar: wangun dadi akeh maneh visual.

Punika caranipun badhe nampilaken layar ageng:

Designing Form Layout: AlignmentDesigning Form Layout: AlignmentRelated Topics:
Mobile Semalt

Bentuk luwih suwe nalika label dipanggonke ndhuwur lapangan.

Apa sing kudu dilakoni yaiku kode sing dadi responsif . Nalika layar luwih gedhe, label kudu pindhah menyang sisih kiwa; nalika layar luwih cilik, label kudu metu ing lapangan. Mangkono, kita nggawe panggunaan spasi kita ing layar sing luwih gedhe, nalika mbentuk formulir uga bisa diisi ing layar sing luwih cilik.

Yen kita kode wangun conto kita dadi responsif, iki carane bakal katon ing seluler:

Designing Form Layout: AlignmentDesigning Form Layout: AlignmentRelated Topics:
Mobile Semalt

Ing seluler, label bakal dilebokake ing sadhuwure lapangan supaya katon nalika sampeyan mbutuhake.

Iki bakal katon ing layar sing luwih gedhe:

Designing Form Layout: AlignmentDesigning Form Layout: AlignmentRelated Topics:
Mobile Semalt

Punika conto nyata ing wangun label responsif-pisanan versi layar sing luwih gedhe, banjur layar sing luwih cilik:

Designing Form Layout: AlignmentDesigning Form Layout: AlignmentRelated Topics:
Mobile Semalt

Ing layar sing luwih gedhe, label bakal ing sisih kiwa, supaya wujud katon apik lan cendhak.

Designing Form Layout: AlignmentDesigning Form Layout: AlignmentRelated Topics:
Mobile Semalt

Ing layar sing luwih cilik, label kasebut minangka lapangan ndhuwur, supaya padha tansah katon.

Apa babagan Sing sinau?

Salah sawijining artikel sing paling populer ing situs web UXMatters, lan dikutip ing buku lan artikel Lukas Wroblewski, minangka studi eyetracking dening Matteo Penzo. Sinau iki kerep digunakake minangka bukti sing kudu ditulis ora tau menyang sisih kiwa, nanging tansah ing ndhuwur.

Masalahe, sampeyan ora kudu ngandhakake keputusan rancangan sajrone studi siji, utamane karo metodologi sing ora dingerteni, lan beda banget ing asil! Nanging, sampeyan kudu ngimbangi kabeh pro lan kontra sing beda-beda, miturut teori lan pengamatan saka riset pangguna. Nalika sampeyan nindakake iki, jelasake yen-ing layar gedhe-keuntungan sing duwe label ing sisih kiwa luwih gedhe tinimbang biaya. Iku worth tambah banget suntingan ing gerakan mripat kanggo duwe wangun sing setengah suwene.

Ngindari Gutter

Saliyane apa sing wis ditulis, ana rong cara sampeyan bisa nambah migunakake form nalika sampeyan duwe labels ing sisih kiwa ing lapangan. Teknik kasebut penting kanggo nyegah "gutter" gedhe ing antarane label lan kolom jawabane:

Designing Form Layout: AlignmentDesigning Form Layout: AlignmentRelated Topics:
Mobile Semalt

Kanggo akeh pitakonan ing conto conto kita, label iku adoh saka kolom jawaban sing cocog.

Kesenjangan iki bisa dadi angel kanggo pangguna kanggo nggandhengake label karo kolom jawabane.

Yen labele paling cendhak, sampeyan bisa ngeset siram tengen, supaya padha jejere lapangan:

Designing Form Layout: AlignmentDesigning Form Layout: AlignmentRelated Topics:
Mobile Semalt

Label nyetel tengen.

Yen label luwih akeh maneh, bakal luwih angel dibaca yen lagi bener. Ing kasus iki, nyetel wong sing disenengi kiwa (kaya teks biasa) nanging nambah zebra striping menyang formulir:

Designing Form Layout: AlignmentDesigning Form Layout: AlignmentRelated Topics:
Mobile Semalt

Zebra striping behind labels set flush left.

Zebra striping punika shading lamur sampeyan ndeleng konco saben pitakonan liya. Sampeyan mbantu mata nyambungake label menyang lapangan (kaya sing dituduhake dening panaliten sing saya gawe maneh, lan tindakake munggah).

(Yen sampeyan pengin maca liyane babagan label penempatan, aku nulis artikel rinci ing situs SitePoint, lan menehi sawetara komentar ing situs webku uga. Punika ingkang sampun kita lampahi kanthi wujud conto:

Designing Form Layout: AlignmentDesigning Form Layout: AlignmentRelated Topics:
Mobile Semalt

Ngiwa pinggiran tombol aksi tombol munggah karo pinggir kiwa kolom.

Formulir Multistep

Yen wangun sampeyan ngliwati pirang-pirang langkah, sampeyan kudu nyedhiyani tombol kanggo pangguna kanggo mindhah ing antarane langkah-langkah. Opsi siji kanggo nyelehake tombol sabanjure ing baris karo lapangan, konsisten karo formulir siji-langkah kita:

Designing Form Layout: AlignmentDesigning Form Layout: AlignmentRelated Topics:
Mobile Semalt

Sabanjure tumindak utami, supaya sacara vertikal didadekake karo lapangan.

Pilihan liyane kanggo nyelehake tombol sabanjure ing sisih tengen lan tombol sadurunge ing sisih kiwa (kanggo pamirsa sing nganggo basa Inggris):

Designing Form Layout: AlignmentDesigning Form Layout: AlignmentRelated Topics:
Mobile Semalt

pamicara Basa Inggris biasane mikir minangka tengen lan ngiwa minangka mundur, supaya kita bisa nata tombol kita cara iki.

Loro pendekatan wis ditampilake kanthi becik, nanging bisa gumantung marang konteks. Yen sampeyan ora yakin apa sing bener kanggo form sampeyan, coba sawetara tes migunakake target karo pamirsa.

(Sampeyan uga bisa nglebokake formulir multistep dadi akordion, nanging akordions duwe sawetara masalah migunani supaya paling apik nyingkiri.)

Tombol ing Seluler

Ing layar cilik, sampeyan pengin ngrancang tombol dadi responsif, supaya padha:

  • ditumpuk, kanthi tumindak utama ing ndhuwur
  • njupuk jembaré sakabèhané layar, kajaba mung sethithik spasi putih ing salah siji sisih (supaya padha waé tombol sing cetha).

Designing Form Layout: AlignmentDesigning Form Layout: AlignmentRelated Topics:
Mobile Semalt

Ngiklik wangun kita dadi responsif kanggo ukuran layar, kita bisa nemtokake manawa tombol tetep apik ing seluler.

Saiki, wangun kita katon apik, lan bisa digunakake kanggo boot. Nanging ana dandan liyane sing bisa kita tindakake, sing bakal kita sumurup sabanjure

March 1, 2018