Back to Question Center
0

Carane nggawe backlinks apik (organik) kanggo bisnis online?

1 answers:

Ing jaman saiki, istilah "backlink" alam "utawa" apik "bakal dibuwang kaya gila. Kanggo mbangun kampanye bangunan link pamrograman, sampeyan kudu mbayar manungsa waé menyang pranala bali sing apik lan relevan lan minangka syarat dhasar Google nyedhiyani pamilik situs web.

Apa sampeyan arep mbangun kampanye bangunan link, rawuh ing konferensi SEO utawa bos sampeyan njaluk sampeyan babagan pranala kualitas menyang proyek online anyar, iku penting kanggo ngerti kabeh jinis pranala.

Artikel singkat iki dirancang kanggo mbantu sampeyan ngerteni saben jinis link, nyedhiyani definisi, lan mbantu sampeyan nyadari jenis backlink bisa memenuhi kebutuhan bisnis sampeyan.

good backlinks

Jinis backlinks

  • Backlinks apik (alami)
cara organik. Sampeyan ora diselehake dening perusahaan sampeyan lan ora dituku dening wong. Ora ana paramèter sing cocog uga ora ana ing teks utawa iklan sing disponsori. Kajaba iku, backlink apik (alam) ora dialihake liwat JavaScript utawa alat monetisasi liyane. Punika link sing disusun kanthi manual dening pangguna sing nggawe referensi kanggo potongan isi utawa sawetara produk utawa layanan sing bermerek. Panjenenganipun ndadosaken kanthi karsa piyambakipun sedaya tanpa gadhah tujuan kanggé ningkataken merek punika.

  • Unnatural (mbayar) backlink

Bebarengan karo backlink apik, pranala iki dilebokake ing isi sing disponsori lan bisa dilacak dening agensi PR utawa dipindah-pindhah liwat macem-macem program afiliasi lan partner. Wong-wong sing disenengi dening para pemasar utawa pamilik sumber bisa ngiklanake sawetara merek. Yen backlinks ora wajar duwe status dofollow, banjur bisa nyebabake penalti Google miturut alat Penguin sing dianyari. Penalti kasebut bisa dadi abot lan nyebabake jatah peringkat situs web sing signifikan.

Google ndeteksi backlinks sing ora wajar (dibayar) kanthi kriteria ing ngisor iki:

  • pranala ora alami niliki paramèter tracking kaya sumber UTM;
  • padha diubengi dening iklan sing disponsori utawa iklan;
  • padha teka saka situs web sing nglakoni skrip monetisasi.

quality backlinks

Sampeyan bisa mriksa manawa situs web nduweni backlinks alami utawa ora wajar, looking liwat kode situs web, pangalihan pangalihan, lan teknik ora normal liyane.

  • Backlink Semi-alam

Ana sawetara kasus nalika sampeyan bisa nemokake sawetara jinis backlinks campuran. Umpamane, nalika iku ana link alami ing kabeh papan, nanging nggunakake sawetara parameter pelacakan. Yen sampeyan ngeklik backlink, sampeyan bakal dialihake menyang kaca sing bisa duwe sawetara parameter pelacakan. Panganggo sing ngetutake link iki bisa nyalin lan nempel langsung menyang sumber web sing menehi pranala alam sing uga duwe setelan kasebut. Akibaté, sampeyan njaluk backlinks ora wajar nanging organik.

Kanggo ningkatake kualitas backlink semi-alam, sampeyan kudu nggawe manawa minangka pangguna tekan kaca web sampeyan liwat pranala sing dilacak, sampeyan nyetel pangalihan kanggo nggawa sawetara parameter tartamtu kanthi bebarengan struktur kaca organik.

December 22, 2017
Carane nggawe backlinks apik (organik) kanggo bisnis online?
Reply