Back to Question Center
0

Semalt: Apa Web Scraping Bisa Fun?

1 answers:

Web scraping yaiku proses online kanggo wong sing kudu ngekstrak data tartamtu saka sawetara situs web lan nyimpen file kasebut. Miturut Hartley Brody (pangarang Ultimate Guide of Web Scraping), pangembang web lan pimpinan teknologi, scraping web bisa dadi pengalaman sing nyenengake lan nguntungake. Hartley Brody wis ngundhuh macem-macem isi saka akèh situs web, kayata blog musik lan Amazon.com. Liwat pengalaman, piyambakipun mangertos bilih situs web saged dipunanggep. Ing ngisor iki minangka alesan sing paling dhuwur ngapa kok scraping bisa dadi pengalaman sing nyenengake.

Situs web luwih apik tinimbang API

Sanajan akeh situs web duwe API, akeh watesan. Ing kasus API nyedhiyakake akses menyang kabeh informasi, panelusur web kudu mematuhi watesan tarif. Situs web bakal nggawe owah-owahan menyang situs web, nanging owah-owahan sing padha ing struktur data bakal nggambarake ing dina API utawa malah wulan sabanjuré. Nanging pemasar online bisa entuk manfaat akeh kanggo API. Contone, saben wektu dheweke mlebu menyang situs (kayata Twitter), formulir tandha-tandha disusun kanthi API. Ing kasunyatan, API nemtokake cara program lunak tartamtu bisa diinteraksi karo liyane.

Bisnis Ora Gunakake Bebaya Of Defenses

Panelusuran web bisa nyoba kanggo scrape situs tartamtu luwih saka sepisan, tanpa masalah. Dina iki, akeh perusahaan ora duwe sistem pertahanan sing kuat kanggo nglindhungi situs kasebut kanthi otomatis..

Cara Situs Scrape

Salah siji saka prakara-prakara apa wae sing ditindakake dening pihak web yaiku ngatur kabeh informasi sing dibutuhake kanthi cara tartamtu. Kabeh proyek wis rampung dening kode sing disebut 'scraper', sing ngirim pitakonan menyang kaca web tartamtu. Banjur, mbusak dokumen HTML lan nggoleki informasi tartamtu.

Situs web Nawarake Panyuwunan luwih apik

Navigasi liwat API ora teratur uga bisa dadi proses banget hard, lan bisa njupuk jam. Situs web saiki duwe struktur sing luwih resik, lan bisa dicithak kanthi gampang.

Nemokake Parsing Pustaka HTML Apik

Hartley Brody fokusake kanggo nindakake riset kanggo nemokake parsing pustaka HTML apik ing basa sing dipilih. Contone, bisa nggunakake Python utawa Soup Indah. Dheweke ngandhani yen pemasar online sing nyoba ngekstrak data tartamtu kudu nemokake URL kanggo njaluk lan unsur DOM. Banjur perpustakaan bisa nemokake kabeh informasi relatif.

Kabeh Situs Bisa Ngikik

Akeh pemasar percaya yen situs web tartamtu ora bisa dikorek. Nanging iki ora bener. Ing kasunyatane, situs web apa wae bisa dicithak, utamane yen nggunakake AJAX supaya bisa ngemot data kasebut, bisa dicolong luwih gampang.

Gathering The Right Data

Pangguna bisa nemokake lan extract sawetara barang saka macem-macem situs web. Padha bisa nyalin macem-macem data kanggo ngrampungake karya kanthi mung njagong saka komputer.

Top Factors Kanggo Nimbang Kanggo Web Scraping

Akeh situs web dina iki ora ngidini gawe scraping web. Akibaté, panelusur web kudu maca Syarat lan Ketentuan situs tartamtu kanggo ndeleng manawa bisa diijini. Padha uga kudu ngerti sing kaca web tartamtu nggunakake piranti lunak sing mandhegake scrapers web. Ana uga sawetara situs web kanthi tegas yen pengunjung kudu nyetel cookie tartamtu kanggo duwe akses.

December 7, 2017
Semalt: Apa Web Scraping Bisa Fun?
Reply