Back to Question Center
0

Semalt Expert On Website Scraping - Good And Bad Bots

1 answers:

Web scraping wis saklawasé lan dianggep migunani kanggo webmaster, wartawan, freelancer, programer, non-programmer, peneliti marketing, sarjana lan ahli media sosial. Ana rong jinis bot: bot-bot apik lan bot-bot sing ora apik. Bot yang baik memungkinkan mesin pencari mengindeks konten web dan diberi preferensi tinggi oleh para ahli pasar dan pemasar digital. Bot sing ora apik, ing tangan liyane, ora ana guna lan nyasar kanggo ngrusak ranking mesin telusur situs. Kesahihan web scraping gumantung apa jenis bot sing wis digunakake.

Umpamane, yen sampeyan nggunakake bot-kad sing ora apik sing njupuk isi saka kaca web sing beda-beda kanthi niat nggunakake ilegal, scraping web bisa mbebayani. Nanging yen sampeyan nggunakake bots apik lan nyegah aktivitas sing mbebayani kalebu panyengkuyung serangan layanan, penipuan online, strategi pertambangan data sing kompetitif, nyolong data, pembajakan akun, scan kerentanan ora sah, fraud iklan digital, lan nyolong saka properti intelektual, banjur prosedur scraping web apik lan bermanfaat kanggo tuwuh bisnis sampeyan ing Internet.

Sayange, sebagian besar freelancers lan startups seneng bots amarga padha cara murah, kuat lan komprehensif kanggo ngumpulake data tanpa perlu kanggo kemitraan. Perusahaan gedhe, Nanging, nggunakake web scrapers legal kanggo hasil lan ora pengin ngrusak reputasi ing Internet karo scrapers web ilegal. Panemu umum babagan legitimasi web scraping ora ketok amarga amarga ing sawetara wulan kepungkur wis dadi cetha yen sistem pengadilan federal ngeculake luwih akeh lan strategi scraping web ilegal.

Web scraping wiwit minangka proses ilegal bali ing taun 2000, nalika panggunaan bot lan laba-laba kanggo ngobong situs web dianggep omong kosong..Ora akeh praktik sing diadaptasi kanggo nyegah prosedur iki saka panyebaran ing internet nganti taun 2010. eBay pisanan ngajokake pratondho awalan marang Bidder's Edge, ngakoni yen panggunaan bot ing situs web wis nglanggar Trespass to Chattels laws. Pengadilan tetep menehi prentah amarga para panganggo kudu setuju karo syarat lan kondisi situs kasebut lan sebutke pirang-pirang situs dinonaktifake amarga bisa ngrusak mesin komputer eBay. Pakaryan kasebut diterusake metu saka pengadilan, lan eBay mungkasi wong-wong nggunakake bot kanggo gawean web ora masalah sing apik utawa ala.

Ing taun 2001, agensi travel wis diculik pesaing sing nyemplung isi saka situs web kanthi bantuan laba-laba lan bencana sing mbebayani. Para hakim lagi njupuk tindakan marang tindak kejahatan lan disenengi para korban, nyatakake yen gawean web lan penggunaan bot bisa ngrusak bisnis online.

Saiki, kanggo akademisi, pengumpulan pribadi lan informasi, akeh wong sing gumantung marang prosedur gawean web sing adil, lan akeh alat scraping web wis dikembangake ing bab iki. Saiki pejabat ngandika ora kabeh alat sing dipercaya, nanging sing teka ing mbayar utawa premium versi luwih apik tinimbang free scrapers web . Ing taun 2016, Kongres wis nglampahi undang-undang sing pisanan kanggo ngarahake kacilakan lan ngalahake bots sing apik. Undhang-undhang Sales Betel Online BOTS (BOTS) dibentuk sing nglarang nggunakake perangkat lunak ilegal sing bisa ngarahake situs web, ngrusak pangkat mesin telusuran lan ngancurake bisnis. Ana perkara sing adil. Contone, LinkedIn wis ngentekake akeh dhuwit kanggo piranti sing mblokir utawa ngilangi bot-bot sing ora becik lan nyengkuyung bot-bot apik. Minangka pengadilan wis nyoba nemtokake legalitas web scraping, perusahaan-perusahaan duweni data sing dicolong.

December 7, 2017
Semalt Expert On Website Scraping - Good And Bad Bots
Reply