Back to Question Center
0

Web Scraping Kanthi Ahli Semalt

1 answers:

Web scraping, uga dikenal minangka panen web, extract data saka situs web. Perangkat lunak panen Web bisa langsung ngakses web kanthi nggunakake HTTP utawa browser web. Nalika proses kasebut bisa dileksanakake kanthi manual dening pangguna piranti lunak, teknik kasebut uga ngasilake proses otomatis sing digunakake kanthi nggunakake crawler web utawa bot.

Web scraping minangka proses nalika data terstruktur disalin saka web menyang database lokal kanggo review lan retrieval. Iku nyakup njupuk kaca web lan ngekstrak isi. Isi kaca bisa diputer, digolèki, di-restrukturisasi lan data disalin menyang piranti panyimpenan lokal.

Kaca-kaca web umume digawe saka basa markup berbasis teks kayata XHTML lan HTML, loro-lorone ngemot akeh data migunani ing wangun teks. Nanging, akeh situs web iki wis dirancang kanggo pangguna pungkasan manungsa lan ora kanggo panggunaan otomatis. Iki minangka sababe kok nyalin piranti lunak digawe.

Ana akeh teknik sing bisa dipunginaake kanggo ngikis web sing efektif. Sawetara wong wis diandharake ing ngisor iki:

1. Manungsa Copy-and-paste

Saka wektu kanggo wektu, malah alat paling apik web scraping tool 7 ora bisa ngganti akurasi lan efisiensi manual copy-and-paste manungsa..Iki biasane ditrapake ing kahanan nalika situs web nggawe hambatan kanggo nyegah otomatisasi mesin.

2. Pencocokan Pola Teks

Iki pendekatan sing cukup prasaja nanging kuat sing digunakake kanggo ngekstrak data saka kaca web. Bisa didhasarake ing perintah UNIX grep utawa mung fasilitas ekspresi reguler saka basa pamrograman sing diwenehake, contone, Python utawa Perl.

Pemrograman HTTP

Pemrograman HTTP bisa digunakake kanggo kaca web statis lan dinamis. Data dijupuk liwat masang panjalukan HTTP menyang server web remot nalika nggunakake program soket.

4. Parsing HTML

Akeh situs web cenderung duwe koleksi kaca kanthi dinamis saka sumber struktur kaya dhasar. Ing ngisor iki, data sing kalebu ing kategori sing padha dienkode menyang kaca sing padha. Ing parsing HTML, program umum ndeteksi cithakan kasebut ing sumber informasi tartamtu, njupuk isi lan banjur nerjemahake menyang formulir afiliasi, diarani minangka pambungkus.

5. Parsing DOM

Ing teknik iki, program diwenehake ing browser web kayata Mozilla Firefox utawa Internet Explorer kanggo nompo isi dinamis sing digawe dening naskah sisi klien. Browser kasebut bisa uga nggayuh kaca web menyang wit DOM gumantung saka program sing bisa ngilangi bagéan saka kaca. Pengenalan Anotasi Semantik

Kaca-kaca sing arep dienggo bisa nyakup markup lan anotasi semantik utawa metadata, sing bisa digunakake kanggo nemokake cuplikan data tartamtu. Yen anotasi kasebut ditempelake ing kaca, teknik iki bisa ditampilake minangka kasus khusus parsing DOM. Anotasi kasebut uga diorganisasikake dadi lapisan sintaksis, banjur disimpen lan dikelola kanthi kapisah saka kaca web. Iki ngidini scrapers kanggo njupuk skema data lan uga printah saka lapisan kasebut sadurunge ngilangi kaca kasebut.

December 6, 2017
Web Scraping Kanthi Ahli Semalt
Reply