Back to Question Center
0

Apa Situs Scraper? - Jawaban Semalat

1 answers:

Situs scraper yaiku situs web sing nyalin isi saka blog liyane lan situs web nggunakake sawetara teknik scraping web. Isi iki dideleng kanthi tujuan ngasilake bathi, liwat iklan utawa ngedol data pangguna. Pirang-pirang situs scraper beda-beda miturut formulir lan tipe, mulai saka spam situs web isi karo agregasi regane lan outlet belanja ing internet.

Mesin telusur beda kayata Google bisa dianggep minangka situs scraper. Padha ngumpulake isi saka macem-macem situs web, disimpen ing database, indeks lan saiki isi dijupuk utawa scraped kanggo pangguna ing internet. Ing kasunyatan, sebagian besar isi sing dikorek utawa diekstrak dening mesin-mesin wis digawe hak cipta.

Digawe kanggo iklan:

Sawetara situs scraper digawe kanggo nggawe dhuwit online kanthi nggunakake program iklan sing beda. Ing kahanan kaya mengkono, jenenge dijenengi Made for AdSense situs web utawa MFA. Istilah derogatory nuduhake situs sing ora nduweni nilai penebusan sing bisa diarepake kanggo narik, nggayuh lan ngobrolake pengunjung menyang situs web kasebut kanggo njupuk klik iklan. Situs web lan blog kanggo Situs web Made for AdSense dianggep minangka spam mesin telusuran sing kuat. Padha damel hasil panelusuran kanthi asil sing kurang apik. Sawetara situs scraper dikenal duweni pranala menyang situs web liya lan ngarahake peringkat peringkat mesin nganggo liwat jaringan blog pribadi..Sadurunge Google ngupdate kalkulator telusuran, macem-macem jinis situs scraper sing misuwur dadi ahli SEO lan pemasar sing ireng. Wong nggunakake informasi iki kanggo spamdexing lan nindakake macem-macem fungsi.

Legality:

Situs scraper dikenal kanggo nglanggar hukum hak cipta. Malah njupuk isi saka situs sumber-sumber kasebut minangka pelanggaran hak cipta, yen dilakoni kanthi cara sing ora ngajeni lisensi. Contone, Lisensi Dokumentasi Bebas GNU lan lisensi Creative Commons ShareAlike dipigunakaké ing Wikipedia lan dibutuhaké supaya publisher ulang Wikipedia kudu ngandhani pembaca sing isi disalin saka ensiklopedia.

Teknik:

Teknik utawa cara ing situs web scraper diarahake beda-beda saka siji sumber menyang liyane. Contone, situs web kanthi jumlah akeh data utawa isi kayata konsumen elektronik, maskapai, lan toko departemen, bisa rutin ditargetake dening pesaing. Saingan sing pengin tetep informed babagan harga saiki lan nilai pasar merek. Liyane scraper narik potongan lan teks saka situs sing pangkat dhuwur kanggo tembung kunci tartamtu. Padha cenderung nambah pangkat ing kaca asil panelusur (SERP) lan piggyback ing pangkat halaman web asli. RSS feed uga ngrugekke kanggo scrapers. Pengikut biasane digandhengake karo farms link lan ditemokake nalika situs scraper pranala menyang situs web padha maneh lan maneh.

Pembajakan domain:

Para programer sing nggawe situs scraper bisa tuku domain kadaluwarsa supaya bisa digunakake kanggo tujuan SEO. Praktik kaya ngidini pakar SEO nggunakke kabeh backlinks saka jeneng domain. Sawetara spammers nyoba cocog karo topik situs sing kadaluwarsa lan / utawa nyalin kabeh isi saka Internet Archive, njaga keaslian lan visibilitas situs kasebut. Layanan hosting asring nyedhiyakake fasilitas kanggo nemokake jeneng domain kadaluwarsa, lan peretas utawa spammer nganggo informasi iki kanggo ngembangake situs web dhewe.

December 6, 2017
Apa Situs Scraper? - Jawaban Semalat
Reply