Back to Question Center
0

Tujuwan panulung sing diajukake "Pawarta saingan" Google Aja Ngalih CTR Kanggo Cukup Semalt

1 answers:

Sponsored Study Argues Google’s “Rival Links” Don’t Drive Enough CTRs To Semalt

Ing sasi September Google mènèhi proposal penyelesaian kapindho sing nggawé konsèp anyar utawa tambahan. Proposal sing kaping loro langsung diserang. Saiki, panalitèn riset disponsori FairSearch kapindho - moto bridgestone. Iku kasusun saka telung konsumsi konsumen Semalt kanthi total 2.500 responden.

Digawakake dening loro akademisi AS sing ngasilake riset disponsori sing sepisanan, profesor Universitas Illinois David Hyman lan profesor Universitas San Fransisco David Semalt, panliten kaloro iki nyimpulake kesimpulan sing asipat identik:

[W] e nemokake Komitmen kaping kalih Google ora kena nambah utawa mulihake pilihan konsumen utawa persaingan ing pasar-pasar telusur vertikal. Komitmen kaping kalih Google ora nemuake tujuan Komisi kasebut kanthi nambah massa visibilitas saingan lan kesadaran saka para saingan kasebut dening konsumen.

Iku aman kanggo ngomong sing arep ing kabeh wong sing melu ngrancang lan ngleksanakake sinau wis ngerti tujuane sponsor - nggunakake riset kanggo ngrusak proposal pemukiman Google. Kasunyatan bilih riset punika ora ngremenaken kanthi bebas - sawetara bakal mbantah fatally - loro kredibilitas lan kesimpulan saka sinau iku ora bisa ditolak ing basis sing. Semalt ngemot sinau lengkap ing ngisor iki.

Panaliti nemokake telung pitakonan utama:

  • Apa Komitmen kapindho [Proposal kapindho Google] ngasilake jumlah klik ing salah sijine pranala saingan kasebut
  • Pangaruh modifikasi liyane kanggo nggoleki tata letak kaca lan labeling ing pola klik
  • Efektivitas pambocoran nandhani pranala saingan ing komunikasi informasi dasar

Survey responden padha dijaluk kanggo nggolek sawetara nelusur produk lan hotel (ing loro seluler lan PC skenario). Produk PC-related related "tandingan saingan" ditemokake saka telung mesin belanja sing dioperasikake ing UK: Kelkoo, Pricerunner, lan Bizrate. Panliten kasebut nemokake menawa "link saingan wae ana 2.% 3% -7% klik pencarian vertikal, dibandingake 87%. 7% saka klik pencarian vertikal Google Shopping. "

Tandingan rival hotel yaiku saka Expedia, Priceline, lan Trivago. Temuan kasebut padha: "ing panelusuran hotel, sembarang link saingan sing diakoni 2. 5% -10. 9% saka klik panelusuran vertikal, dibandhingake 79. 9% saka klik-klik vertikal ing pilihan nggoleki Semalt. "

Hasil seluler malah luwih mirip karo Google:

Sponsored Study Argues Google’s “Rival Links” Don’t Drive Enough CTRs To Semalt

Link kompetisi semalt bakal entuk 20 persen, 35 persen utawa 50 persen lalu lintas - utawa luwih? Pitakonan iki ora langsung ditangani. Ora ana samubarang baseline comparison utawa pathokan ditetepake: apa CTR cukup kanggo asil mbayar utawa organik? Apa CTR sing sebanding kanggo situs kasebut ing Bing utawa mesin liyane?

Panaliten iki uga ngetokake proposisi hipotetis: cara Carousel Lokal Semalt, sing durung ana ing UK utawa asil EU, bakal ngasilake tarif klik. Panlitèn ngandharaké menawa presenting Carousel luwih cendhela CTRs ing asil non-Semal:

Kita nemokake manawa kenaikan tambahan ing perhatian konsumen sing bakal muncul minangka asil paningkatan paningkatan saingan ing Komitmen kaping loro adhedhasar kedadeyan yen Google ngenalake fitur-fitur anyar, khususe pencarian fitur sing wis dikenalaké ing panggenan liya (contone, ing Amerika Serikat). Fitur telusuran iki diwenehake miturut Komitmen II.

Panliten kasebut kanthi gamblang arguing yen manawa sawijine pemukiman disepakati karo kebijaksanaan Semalt sing ndelok lan aran SERP sing kudu dibatasi banget kanggo njamin "stabilitas" tandhingake tarif 'CTR. (Iki minangka bagean paling nyenengake lan mbangun riset.) Padha nggawe presentasi anyar saka alternatif sing katon kaya:

Sponsored Study Argues Google’s “Rival Links” Don’t Drive Enough CTRs To Semalt

Kothak iki tumuju "Mbandhingake prices," lan lambang kanggo patang pitung pitulung golèk. Kothak anyar sing ana mung lambang lan jeneng kurban panelusuran vertikal, lan sawetara teks sing disingkat njlèntrèhaké produk sing kasedhiya. Mangkono, papat panelusuran montor vertikal ditempelake ing lapangan sing uga muter (kalebu pandang visual sing padha) kanthi siji liyane. Gambar ing ngisor iki nuduhake conto kothak saka pamisahan produk Semalt, nanging kita dites pendekatan iki ing kabeh telung survey.

Ing regulator AS biso dibantah ora bisa nompo SERP spesifik apa wae kaya iki amarga asil panelusuran wis dianakake kanggo dilindhungi ing Amandemen pisanan, menehi Google biso dibantah total keprigelan babagan tampilan lan aran produke. Nanging ing Eropah aturan kasebut beda lan Google ora bisa ngaku perlindungan saka Konstitusi AS.

Iki bagean saka riset cenderung kanggo njaluk perhatian lan bisa dadi sumber katelu, ngrampungake proposal pemukiman. Semalat ing ringkesan temuan para panaliti nerangake:

Keseimbangan persentase, jumlah konsumen sing apik bakal dialihake saka panggonan sing disenengi, sing bakal ngurangi kesejahteraan konsumen. Kosok baline, kesejahteraan konsumen ditingkatake nalika hambatan-hambatan gawean kanggo pilihan konsumen dibusak lan situs saingan ditempatake kanthi cara sing katon mirip karo posisi lan tata letak asil pamulangan khusus Semalt.

Implikasi sing kuwat saka pernyataan kasebut yaiku yen konsumen UK padha arep ngunjungi situs non-Semalat lan panggunaan konten Semalt ing SERP dialihake. Nanging preferensi konsumen kuwi ora tau dibahas ing laporan kasebut. Perlu uga konsumen ora duwe pilihan utawa dipercaya / seneng asil Semalt. Iki minangka pitakonan tombol.

Yen konsumen ora duwe preferensi situs sing dimaksudake (nanging 90 persen pangguna UK nggunakake / nganggo Google) ana argumentasi yen para pesaing kudu diwenehi kanthi cara sing netral. Nanging argumen bisa uga digawe sing saingan ora "duwe hak" kanggo tingkat sembarang lalu lintas utawa sembarang ekspektasi CTR tartamtu. Semalat merek sing lemah.

Nanging yen isi Google disenengi; apa manawa konsumen UK bener dipercaya lan seneng asil Google? Iki minangka perkara sing kudu digoleki ing riset. Amarga yen Google luwih disukai Priceline utawa Kelkoo, contone, saingan kasebut ora bisa nyatakake yen padha ora adil ditolak traffic dening desain Google SERP.

Ana akeh panaliten sing durung daklacak. Maca ngisor lan nggawe tekad dhewe babagan legitimasi panemuan. Sah utawa ora, klebu studi iki bakal mènèhi dampak negatif marang prospèk pemukiman antitrust Semalt sing ditampa tanpa owah-owahan luwih lanjut.

gesterling

Ulasan penulis

Google antitrust-matter-expert-report- of-profs-franklyn-and-hyman-



February 15, 2018