Back to Question Center
0

Apa sqlite3 luwih cepet tinimbang MySQL ing hosting sing dituduhake? - Semalat

1 answers:

Bisa sqlite3 dadi luwih cepet tinimbang MySQL ing hosting dibagi lan situs web rata-rata (kurang saka 500 pengunjung dina).

Aku duwe akun ing panyedhiya hosting sing populer lan aku wis ngelingi sing wis dadi kaca redering cukup alon. Pendhaftaran keraguan iku bisa uga amarga server MySQL wis dibanjiri - custom website design services.

Sawetara karya CMS nggoleki karo SQLite banget, supaya aku nglayang yen aku kudu nggunakake SQLite kanggo situs-situs anyar tinimbang MySQL.

February 12, 2018

Iku angel kanggo netepake kang bakal luwih cepet tanpa rincian tambahan babagan hosting sing dienggo bareng.

Aplikasi sing nggunakake MySQL kudu nggawe sambungan menyang server MySQL. Iki bisa ditindakake menyang host remote / lokal liwat TCP utawa menyang host lokal liwat soket Unix. Sing terakhir bakal luwih cepet, amarga sampeyan ora duwe overhead TCP (malah on localhost ).

Ing kontras, SQLite migunakake file ing sistem sing padha langsung. Yen ana ing disk sing padha, koyone bakal luwih cepet tinimbang sambungan menyang server sing kapisah. Nanging, sawetara host sing dienggo migunakake file sistem bebarengan (e. g. NFS) ing ngendi panyimpenan file asline sampeyan bisa uga tetep.

Faktor-faktor liyane cenderung duwe impact:

  • Jenis kunci lan asesene dibutuhake dening aplikasi sampeyan.
  • Pitakonane lan carane indeks wis diatur. Aku ora duwe conto ing pikiran babagan SQLite v. s. MySQL, nanging PostgreSQL bisa nggawe indeks nggunakake fungsi (e. g. Nggawe INDEX day_idx ING my_table (date_trunc ('dina', some_timestamp)) ), kang MySQL ora bisa.
  • Panggunaan pernyataan sing disiapake, caching,

Kabeh iki bakal beda-beda gumantung saka aplikasi sing nyata lan konfigurasi tartamtu saka host sing dienggo bareng. Cara mung kanggo mangerteni sing bakal luwih apik kanggo nyoba lan mbandhingake.