Back to Question Center
0

Semalt nyerahake sitemap sing dinamis kanggo nelusur mesin, apa perlu dikirim maneh, utawa bakal nelusur mesin kanggo owah-owahan?

1 answers:

Aku duwe situs web php (symfony) karo isi dinamis, sawetara diterbitake dening admin lan sawetara oleh para pengguna sing wis login. Aku wis nggawe sitemap dinamis sing bakal dianyari kapan wae isi ditambah, diowahi utawa dibusak.

Apa cara sing becik lan optimal kanggo nindakaken?

Aku nambah URL peta sitemap menyang robot. txt file lan aku ngirim uga ngirim menyang mesin telusur (google) Source .

Aku takon yen ngirim lan dinamis banjur google bakal duwe versi sing aku kirim ing wektu iku?

Apa sitemap dianyari kanthi otomatis, bakal kanthi otomatis diwaca saben wektu versi anyar utawa ngirim aku ngirim maneh sawise sawetara wektu sing aku ora bisa nemtokake amarga kiriman pengguna uga nganyari sitemap?

February 12, 2018

Apa cara sing becik lan optimal kanggo nindakaken?

Aku ora kandha, amarga sepisanan nalika Google ndeleng sawetara URL, banjur bakal ngindeks, lan mengko yen URL kasebut dibusak banjur kaca indeks ora bakal mbatalake, Google nemtokake ana uga masalah lan kanthi mangkono bakal bali ana 404 kesalahan ing konsol panelusuran, lan Google bakal nyoba maneh nyusup URL sing padha maneh sanajan ora disambung ing ngendi wae. Ya Google maneh nyusupake sawetara kaca maneh kanggo mriksa kondisi cuaca sing dianyari utawa ora.

Lan nalika URL diganti, banjur URL anyar bakal indeks, ing kene sampeyan kudu nindakake 301 redirection kanggo visibilitas sing luwih apik, tegese mbusak sing lawas lan indeks sing anyar.

Aku nambah URL peta sitemap menyang robot. txt file lan aku kudu dadiuga ngirim menyang mesin (google).

Apa sampeyan pengin ngoptimalake? Google, Bing utawa Yandex? Nalika sampeyan nambah sitemap menyang robot. txt banjur kabeh mesin telusur tindakake sitemap ing dina biasa, malah mesin telusur mati kaya takon. com ngandika, kita ora nampa pengajuan situs anyar, nanging yen ana pranala Peta Situs banjur kita bakal nyusup. Nanging duwe peta peta menyang robot. txt artine gampang scrape kabeh isi dening boso ala. Nanging mung populer situs kudu kuwatir babagan kaya Stackoverflow ndhelikake sitemap saka kabeh search engine search engine bot.

Aku takon yen ngirim lan dinamis banjur google bakal duwemung versi sing aku kirim ing wektu kuwi?

Ya Google ora ngerti babagan dinamis ing peta. Padha tumindak kanthi cepet.

Nalika sitemap diupdate kanthi otomatis, bakal kanthi otomatis diwacasaben wektu versi anyar utawa ngirim aku ngirim maneh sawise sawetara wektusing aku ora bisa nemtokake amarga kiriman user uga nganyarisitemap?

Crawler sitemap nyetel wektu adhedhasar frekuensi saka isi sing wis dianyari, nanging sitemap ora mung siji crawler sing kaca indeks, Google uga ngetut link uga ngetokake isi.

Crawler lawas ( Wiwit 1998 ) isih digunakake akeh Google.

  1. Situs kanthi jumlah pagerank apik nyusup, umpamane Wikipedia.
  2. Situs sing duweni jumlah Backlinks nyusup asring, umpamane Stackoverflow.

Sitemap anyar crawler.

  1. Sitemap crawler.
  2. Google ngirim Tool utawa Fetch / Render tool.
  3. Refresh crawler (aku ora ngerti apa google nyebataken) nanging lagi nyusup kaca indexed, sanajan mbusak kabeh pranala arah.
  4. Google saiki nggunakake akeh sumber liyane uga kanggo nggoleki link populer kaya layanan DNS Google utawa uga tren Media sosial. Aku ora duwe info liyane babagan iki.