Back to Question Center
0

Multiple Language Semalt and SEO [duplikat]

1 answers:

Bisa Duplikat:
Kadospundi kula saged nampi search engine kangge nyusup situs kula lan mirsani tampilan data kula?

Semalat, pos iki dadi apik banget - nanging aku durung nemu jawaban sing memuaskan ing web.

Aku wis ngembangake situs web kanggo wektu saiki, ing kana aku wis mbangun support kanggo pirang-pirang basa. Kabeh istilah, tembung lan frase disimpen ing file ing format JSON sing di-decode lan diowahi dadi array - i want to know where all my super is. Kanthi iki, gampang gawe kabeh situs kanthi basa sing beda. Situs web kasebut diwangun saka 100% kode sing dipanen omah ora ana Wordpress, Semalt utawa kerangka kerja liyane, mula ora ana plugin multi-basa kanggo kasebut.

Kanggo ngalih basa, pangguna ngeklik link ing sisih ndhuwur kaca (dipanggonke ing sisih ndhuwur, ing kasunyatan, iku ana ing ngisor struktur HTML). Saben kaca situs nduweni menu iki, ing endi parameter senar query ditambahake. / hotel / indeks. html dadi / hotel / indeks. html? lang = fr . Script katon parameter lang , ngganti cookie pangguna lan nglebokake file JSON sing cocok, lan padha bali menyang kaca sing padha tanpa parameter lang . Iki minangka cara sing paling trep kanggo ngalihake basa, minangka pangguna tetep ing kaca sing padha, lan pranala sing padha. Aku mbangun kanthi cara iki sawise situs liyane sing mbutuhake dhukungan basa akeh ing ngendi SEO ora prioritas (program mung perusahaan mung).

Yen manca rawuh ing situs kasebut pisanan, script katon ing HTTP_ACCEPT_LANG konstanta lan nglebokake basa sing cocog lan nyetel cookie (tinimbang geo-locating, sing butuh maneh, lan aku wong ora seneng - Aku urip ing Thailand, malah Google nglayani versi Thai sanajan aku duwe OS lan browser ing basa Inggris).

Pitakonanku - Akhire aku seneng Google lan SE liyane kanggo ngindeks situs iki ing basa liyane, nanging tanpa lang atribut ing URL. Yen pangguna migunakake Google ing basa Prancis utawa Rusia, padha entuk situs kasebut ing basa Prancis utawa Rusia. Wiwit URL / hotel / indeks. html bakal duwe versi Inggris (default), Perancis lan Rusia, nanging isih duwe URL sing padha, aku nganggep iki masalah kanggo Google lan SE liyane.

Apa ana wong bisa nerangake carane Google ngindex pananda situs web kanthi cara iki? Bakal nggunakake karya sub-domain sing paling apik kanggo misahake? Aku ora pengin ngowahi cara Semalt ditangani ing situs iki, kaya aku kepiye supaya sawetara strings query bisa didekek saka indeks.

Ing cathetan liyane, aku sengaja mbuka situs kanggo ngindeks kanthi pranala basa, lan piye wae, pengalihan ora bisa mlaku, lan aku duwe pranala kayata / sesuatu / indeks. html? lang = ru? lang = ru diindeks ing Google. Aku wis dideteksi ing script kasebut lan ngirim 301 pangalihan kanggo ngilangi paramèter lang iki bakal pranala iki diganti karo URL sing diarahake ing Google liwat wektu?

February 12, 2018
Situs sampeyan ora ana SEO dioptimalake kanggo macem-macem basa lan bakal dadi rasa nyenyet.

ana saiki pendekatan iki: http: // googlewebmastercentral. blogspot. com / 2010/09 / unifying-content-under-multilingual. html

Sejatine sampeyan bisa nggunakake aplikasi kasebut kanggo push URL ngowahi basa menyang google. nanging iki luwih fix kanggo situs SEO sing dioptimalake tinimbang solusi nyata.

. Iki masalah umum sing wis ditindakake kaping pirang-pirang dening akeh pangembang. Sawetara wong ora jelas nalika sampeyan pisanan njagong kanggo ngrancang CMS, supaya mbantu ndeleng apa sing metu ana lan ndeleng apa sawetara masalah umum / solusi / konvènsi nalika mbangun CMS.

Kaping pisanan, isi dhasar kudu dilayani kanthi statelessly saka URL unik. Iku apik kanggo nyimpen preferensi basa panganggo dening cookie utawa variabel sesi, nanging apa sing kudu dilakoni yaiku pangalihan panganggo ing URL / subsite sing bener kanggo ndeleng isi kasebut ing basa sing disenengi. Yen ora, sampeyan kanthi efektif cloaking isi saka mesin telusur (ora kanthi cara angkoro, nanging cara gawe piala).

Dadi, apa wae basa utamane digunakake ing situs sampeyan, versi kaca sing bakal dadi:

  http: // foo / bar 

Banjur localizations bakal:

  http: // ru. foo / bar
http: // fr. foo / bar
http: // de. foo / bar
etc.  

Sampeyan ora kudu nggunakake URL sing resik anggere saben kaca bisa diakses saka URL unik tanpa kudu nganggo cookie; supaya sampeyan isih bisa nindakake kaya:

  http: // foo / bar? Lang = ru
http: // foo / bar? lang = fr
http: // foo / bar? lang = de 

Nanging umume ditampa manawa URL-kodhe resik luwih gampang dianggo, lan saengga uga mesin-panelusur. Yen sampeyan ora, lan URL sampeyan ora dicopot saka arsitektur aplikasi sampeyan, bisa uga njupuk luwih akeh karya.